Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    České fanynky se zastávají kritizovaného kouče Pešána: Jeho poker face je boží!

    Filip Pešán | foto: Facebook/InstagramProfimedia.cz

    Valila se na něj kritika ze všech stran, teď se ale karta začíná obracet! Stačilo pár vydřených výher a kouč hokejového nároďáku Filip Pešán (43) má svou armádu fanoušků, která ho usilovně brání před rýpaly. Spíše jde tedy o fanynky, které nepříliš energický kouč okouzlil svým „poker facem“, který je mu od začátku světového šampionátu tak vyčítán.

    „Je to chladný a bezcitný člověk!“

    „Stojí tam jako sfinga a vůbec neslaví naše góly!“

    „Má vůbec nějaké emoce?“ 

    Český internet byl ještě před pár dny plný kritických ohlasů směrem k hlavnímu trenérovi hokejové reprezentace Filipu Pešánovi

    Ten během právě probíhajícího mistrovství světa v Lotyšsku na lavičce často působí, jako by ho trénování jeho svěřenců ani nebavilo a raději by se viděl v hotelovém pokoji.

    Ve sportovním světě ale platí jedno nepsané pravidlo. Veškeré kritiky a internetové rýpaly umlčí jen jedno: výsledky. Ty pomalu, ale jistě začínají přicházet. 

    Pešánův výběr v pondělí vydřel vítězství 2:1 proti Dánsku až po samostatných nájezdech a díky tomu, že Rusové porazili Švédsko, si Češi zahrají čtvrtfinále. Po dvou prohrách, které přišly hned na úvod turnaje, tomu asi málokterý fanoušek českých barev věřil.

    „Hokej přináší bláznivé situace. Člověk to na střídačce jako kouč prožívá, navíc tady máte v zádech celý národ. Tenhle zápas byl šílený, podle mě zestárlo celé mužstvo,“ řekl po posledním zápase Pešán, jemuž se vyplatila zejména sázka na brankáře Romana Willa.

    Filip Pešán

    Jeho poker face je boží, píší o Pešánovi fanynky

    Není tak divu, že se v diskuzích na sociálních sítích začínají někteří lidé třiačtyřicetiletého trenéra zastávat. Většinou jde však o fanynky, které mladý kouč okouzlil svým charismatem a tolik zmiňovanou tváří bez emocí.

    „Jeho poker face je boží,“ vzkázala do Lotyšska fanynka českého hokeje Veronika, s jejímž názorem souhlasilo plno dalších žen.

    Filip Pešán si začíná získávat první fanoušky. Většinou jde o ženy.

    Pešán si ale na svou stranu získal i fanoušky mužského pohlaví. Ti si na jeho chladný projev začínají pomalu, ale jistě zvykat a uvědomují si, že jde možná o trenérovu taktiku, což Pešán vlastně před časem lehce naznačil.

    „Chovám se tak, jak to cítím. Nedokážu hodnotit, zda jsem arogantní, ale mám také lidskou tvář. Bohužel zatím jsem neměl moc šancí ukázat, že může být i přátelská a sympatická. Jsem vnímán jako kouč a arogance je součástí mé role a divadla, které musím při řízení týmu hrát,“ řekl reprezentační kouč před časem pro server iSport.cz.

    Jeho manželka Lucie, bývalá česká reprezentantka v alpském lyžování, se zase nedávno nechala slyšet, že její muž emoce rád skrývá.

    Filip vždycky své emoce spíše skrýval, zato já jsem pravý opak. Mám v sobě asi i ty jeho emoce. Každopádně jsem mu psala, že aspoň po tom vítězném gólu s Běloruskem se mohl usmát,“ řekla výše uvedenému webu bývalá sportovkyně.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 29. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      33
    • Haha
      23
    • Trapas
      20
    • Tvl
      12
    • Cože
      10
    • Sladký
      10
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...