Hronek o boxu s Kinclem: Je to kamarád, ale poprvé tekla krev! Na MS budeme hrát o medaile

Už několik let válí v zámořské NHL a patří mezi stabilní opory nároďáku. Na právě probíhající světový šampionát ale klíčový bek Filip Hronek (25) neodcestoval kvůli zranění. Svým parťákům alespoň fandí na dálku a doufá, že ve čtvrtek parta kouče Kariho Jalonena uspěje ve čtvrtfinálovém souboji s USA. „Věřím klukům, že Američany porazí a budou hrát o medaile. Slavit s nimi pak ale nepůjdu, nebudu jim to kazit,“ svěřil se Expresu hráč Vancouveru Canucks.

S Filipem Hronkem jsme se potkali na slavnostním otevření kladenské posilovny Hakim Fitness, kam hokejista dorazil se svým kamarádem Patrikem Kinclem.

Populárního MMA zápasníka Hronek podporoval během nedávného turnaje Oktagon 43 v pražské O2 aréně. Kincl na galavečeru v pětikolové bitvě přejel rivala Karlose Vémolu a obhájil tak pás pro šampiona střední váhy.

„Užíval jsem si to celou dobu a mělo to tu správnou třešničku, takže super. Bylo poznat, kdo vyhrál. Mají nějaké bodování a podle pravidel Patrik určitě vyhrál. Myslím, že vyhrál každé kolo. S Patrikem se známe už dlouho z Hradce. Vím, jak je silný, a nepochyboval jsem o něm,“ řekl Expresu na úvod Filip Hronek.

Filip Hronek, Pavla Kinclová

Hokejový obránce ke Kinclovi občas chodí na tréninky, které mu poté pomáhají v tom, že si na ledě více věří.

„Naučil mě nějakým způsobem boxovat a určitě mi to pomohlo. Hodně mi to pomohlo psychicky. Poprvé tekla krev, ale byl na mě hodný. Je chytrý a ví, co si může dovolit. Nebylo to zadarmo,“ usmívá se Hronek.

Filip Hronek

Kluci budou na MS hrát o medaile, věří Hronek. Slavit s nimi ale prý nepůjde

Kdyby Filipa Hronka před časem nezradilo zdraví, určitě by válel v českém dresu na právě probíhajícím mistrovství světa. Nepříjemné zranění ramene ale hvězdného obránce na poslední chvíli připravilo o turnaj a z Hronka se tak stal pouze fanoušek.

Před čtvrtfinálovým zápasem s favorizovanými Američany je hráč Vancouveru Canucks plný optimismu a svým parťákům z reprezentace drží palce.

„Věřím klukům, že vyhrají a budou hrát o medaile. Mrzí mě, že jsem tam nemohl jet, jezdím rád na nároďák. Na druhou stranu jsem ale rád, že jsem mohl být s Patrikem na tom zápase a užít si to tam,“ řekl Hronek, který kdyby na turnaj jel, jistě by pro kouče Jalonena byl oporou zadních řad.

„Kvalitních beků je tam ale dost. Třeba Michal Kempný nebo Kundrc (Tomáš Kundrátek, pozn. red.),“ jmenoval své nástupce Hronek.

Pokud by Češi na turnaji skutečně vybojovali medaile a šlo se slavit do centra Prahy, Filip se k nim prý pravděpodobně nepřidá. „Nebudu jim to kazit. Přeji jim, aby si do dovezli, a snad to vyjde,“ vyjádřil své přání Filip Hronek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 22. září 2023. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0