Legenda Ondruš o zápase Grznára s Oláhem: Bizár, ale každého to zajímá! Koho favorizuje?

V sobotu večer se v pražském Kongresovém centru uskuteční galavečer IAF 3. Jedním z hlavních taháků bude MMA zápas mezi kontroverzním kulturistou Filipem Grznárem a zpěvákem Jaroslavem Oláhem, který zkoušel štěstí v loňské řadě SuperStar. „Je to bizár, ale všichni se o tom baví. Čekám hejty, melu a konec v prvním kole,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz legendární zápasník Petr Ondruš, který také popsal, jak vznikl nápad uskutečnit takovýto duel.

Bývalý kulturista a současný populární youtuber Filip Grznár v kleci zatím absolvoval dva profesionální zápasy. Oba prohrál v prvním kole a na sociálních sítích čelil posměchu. 

V sobotu bude mít svalovec z Plzně možnost napravit si reputaci proti zpěvákovi Jaroslavu Oláhovi. Ten na rozdíl od Grznára nemá takřka žádné zkušenosti s MMA, dříve se ale věnoval boxu.

Legendární zápasník Petr „Píno“ Ondruš, který je v současné době hlavním promotérem organizace I Am Fighter, Expresu popsal, jak nápad na zajímavý duel vlastně vznikl.

„Přišel za mnou můj společník Lucas Blakk, který má pod sebou Jardu Oláha. Řekl mi, že se vrátil z Anglie a chtěl by si dát nějaký zápas a je mu jedno s kým. Tak jsme mu řekli, že tu máme jednoho poměrně zajímavého človíčka z Plzně, a on byl hned pro a řekl, že ho zbije,“ usmívá se Ondruš.

Je to bizár, každý o tom ale mluví! Čekám melu a konec v prvním kole

Zápas mezi Grznárem a Oláhem je vypsán v domluvené váhové kategorii do 100 kilogramů. Zatímco Grznár nemusel shazovat ani gram, výrazně těžší Oláh před časem najel na velmi přísnou dietu.

„Oláh měl 120 kilo a Grznár asi 96. Dnes (v pátek, pozn. red.) Oláh navážil 99 kilogramů, takže zhubl přes 20 kilo za nějaké tři týdny,“ poznamenává Ondruš.

„Očekávám šílené hejty na všech možných stranách i v publiku. Někdo to vyhledává, někdo hejtuje, ale všichni se o tom baví. Sportovně to vůbec nemá význam, je to bizár tohoto sportu, ale zase Oláh má za sebou asi osm zápasů v boxu, Grznár také něco odboxoval a k tomu má dva zápasy v MMA. Čekám velkou melu a doufám, že se nikdo nezraní,“ dodal Ondruš.

Filip Grznár a zápasník Oktagonu Jan Malach

Podle sázkových kanceláří je velkým favoritem Oláh. Na Grznára byl například na Tipsportu v pátek kurz 3,75.

„To je asi tím, že má v MMA skóre 0:2. Hodně lidí proto sází na Jardu Oláha, což ale na jednu stranu nechápu, protože ten v MMA žádný zápas neměl. Na druhou stranu má fakt docela ránu a někteří asi věří tomu, že ho trefí a vyhraje,“ říká bijec, který se v roce 2017 střetl s Karlosem Vémolou.

Petr Ondruš je legendou české bojové scény a v současné době hlavním promotérem organizace I Am Fighter.

K tomu, kdo podle něj má větší šanci na výhru, se Ondruš nechtěl vyjadřovat. „Přeji si ale, aby to byl hezký zápas. Čekám, že to skončí v prvním kole,“ uvedl.

Čínský supertalent Lü Kai i hvězdné české zápasnice!

Kromě zápasu Filipa Grznára s Jaroslavem Oláhem nabízí karta galavečera IAF3 mnoho dalších zajímavých duelů. Ondruše zajímá například to, co v hlavním zápase předvede čínský talent Lü Kai, který už nějakou dobu žije a trénuje v Česku.

„Na tenhle zápas se těším strašně moc. Lü Kai trénuje u nás v RPG gymu, je to mistr Číny v judu, to samo o sobě něco znamená. Má před podpisem smlouvy v UFC a přivezli jsme mu poměrně zkušeného borce z Francie (Kommon Deh, pozn. red.), který zápasil v Cage Warriors,“ rozpovídal se Ondruš.

Promotér se hodně těší také na dva ženské zápasy, které slibují velmi atraktivní podívanou.

„Zajímavý bude také zápas mezi Martinou Jindrovou a Karolinou Sobek. Obě míří do organizace PFL a uvidíme, jak na tom jsou. Na kartě je také Petra Částková, která nedávno zápasila v Bellatoru. Její soupeřka Aitana Alvarez byla zase v polské KSW. Obě prohrály a teď se ukáže, která z nich je ta lepší,“ navnadil fanoušky legendární Petr Ondruš, kterého koncem roku v pražské Lucerně čeká pravděpodobně poslední zápas v kariéře.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:58 sobota 12. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 5
  • 5
  • 3
  • 1
  • 1