Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tajemství úspěchu Ester Ledecké spočívá v „bublině“. Kdo systém vymyslel a kdo nesmí dovnitř?

    Bublina v bublině. Tak by se dal popsat režim fenomenální Ester Ledecké (26) v Pekingu, která na olympiádě obhájila zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu a získala tak první českou medaili na hrách. Zázračný systém, díky němuž Ester nyní slaví obří úspěchy, vymyslela před dvaadvaceti lety její maminka Zuzana. Trenéři, kteří s bublinou nesouhlasili, dostali padáka!

    Už během olympiády v Pchjongčchangu se hodně mluvilo a psalo o tom, že Ester Ledecká má velmi speciální režim, který by se dal přirovnat k životu v bublině. I letos Ester svou tradici dodržela a bylo z toho opět zlato. 

    Poslední rozhovory médiím poskytla týden před odletem. V Pekingu s novináři vůbec nepřišla do kontaktu a nebydlela ani v olympijské vesnici s dalšími olympioniky. 

    Místo toho žila v hotelu nedaleko od sjezdovek a volné chvíle zabíjela tím, že koukala na filmy o čaroději Harrym Potterovi.

    Málokdo to možná ví, ale geniální systém bubliny dodržuje Ester Ledecká od svých pěti let. 

    Už tehdy její rodiče Zuzana a Janek tušili, že dcera má mimořádný potenciál. Zejména maminka Zuzana pečlivě dohlížela na to, aby Ester systém dodržovala a nenechala se ničím a nikým rozhodit.

    Trenéři, jimž se bublina nezamlouvala, dostali padáka.

    „Ten systém, který ony dvě společně vytvořily, je naprosto zázračný. Výsledky jsou toho důkazem,“ řekl Janek Ledecký před lety pro deník Sport.

    Každá sezona vyšla na několik milionů, říká Ledecký

    Ledecký se netají tím, že do Ester a její kariéry nasypal miliony.

    „Každá ta sezona vyšla na několik milionů. V době, kdy vyhrála juniorské mistrovství světa a začali se ozývat první sponzoři, mi řekla: Já ti za to moc děkuju, hrozně si toho vážím, ale nechci už pro vás být tahle finanční zátěž. Já ji uklidňoval, že o nic nejde. Že bych si sice mohl za ty prachy koupit nové ferrari, ale na co? Co bych s ním dělal? Túroval ho před barákem, aby všichni viděli? Mě ta její kariéra vždycky bavila, nikdy jsem toho ani na vteřinu nelitoval. Ale ona se rozhodla dokázat, že si na to vydělá sama,“ řekl Ledecký před časem pro Blesk.

    Janek Ledecký a Zuzana Ledecká

    Trenéři, co nesouhlasili, dostali padáka

    Co se trenérů týče, o dům dál museli jít také ti, kteří později rodiče Ester Ledecké usilovně přesvědčovali o tom, že nelze na špičkové úrovni závodit na snowboardu i na lyžích.

    „S většinou trenérů se Ester rozešla, protože nebyli ochotní akceptovat to, že ten koncept tréninku i závodění udává Zuzka a nenechá si do toho mluvit,“ řekl před lety Ledecký.

    Ester Ledecká

    Mluvit si Zuzana Ledecká nenechala ani do předzávodních rituálů své dcery. Každé ráno Ester absolvuje cvičení na posílení zádových svalů a také krátkou rozcvičku před jídlem. 

    Jako doplňkový trénink Ledecká během dne často volí jízdu na kole. Ester samozřejmě hodně dbá na rehabilitaci a regeneraci, večer si pravidelně dopřává půlhodinovou masáž od fyzioterapeuta.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:04 středa 8. června 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      114
    • Trapas
      19
    • Tvl
      8
    • Sladký
      7
    • Haha
      6
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...