3 ženy, které mohou ohrozit báječnou Ester: O zlatu sní i cvičitelka jógy

Ester Ledecká a její soupeřka Aljona Zavarzinová. | foto: koláž Expres.cz

Jednu zlatou medaili na olympiádě v Pchjongčchangu už Ester Ledecká získala, přidá i druhou? To je otázka, která jistě zajímá mnoho Čechů. A už brzy na ni budeme znát odpověď. Kvalifikace paralelního obřího slalomu startuje v sobotu 24. února od 1:00 SEČ. Soutěžní, tedy vyřazovací, jízdy se pojedou ve stejný den v 5:30 SEČ. Zatímco Ledecká byla v superobřím slalomu na lyžích považována za outsiderku, tak v paralelním obřím slalomu, kde se představí na snowboardu, se od ní úspěch čeká. Tohle je totiž její parketa. Z jedenácti posledních paralelních obřích slalomů, v nichž se Ester Ledecká představila, jich devět vyhrála. I přestože je favoritkou závodu, tak ji nečeká nic lehkého! Tyto tři ženy si totiž také brousí zuby na olympijské zlato.
1/4

Julia Dujmovitsová

Na minulé olympiádě v Soči se Dujmovitsová předvedla skvěle. Ovládla tehdy paralelní slalom. Ten ale letos už na programu není.

Dujmovitsová vyhrála mimo jiné i poslední předolympijský závod, který se konal v Bansku.

Julia Dujmovitsová na sobě tvrdě dře. Bude jí to stačit?

Třicetiletá zkušená Rakušanka není ale jen hvězdou na snowboardu. Má totiž svou vlastní televizní show, ve které předcvičuje jógu.

Další zajímavostí o rakouské snowboardistce je fakt, že se krátce před olympijskými hrami zranila a s přetrženým vazem na palci levé ruky se musela podrobit operaci.

Ani to ale Dujmovitsovou nezastavilo a do Pchjongčchangu vycestovala, aby se poprala o zlato.

1/4
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 22. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6
  • 6