Nervózní Ester Ledecká: Při hymně si nesundala čepici a nechtěla zpívat

Ester Ledecká byla při vítání olympioniků na Staroměstském náměstí hvězdou celého programu. I dílem toho na ní byla patrná nervozita, kvůli které na pódiu působila nesměle a místy úsměvně reagovala na otázky moderátora Libora Boučka. Došlo ale i na jedno faux pas – při hymně si totiž zapomněla sundat čepici a odmítla dokonce zpívat!

Ester Ledecká je nepochybně největší hvězdou letošní olympiády v jihokorejském v Pchjongčchangu. Ziskem hned dvou zlatých medailí ve dvou různých sportech se nesmazatelně zapsala do olympijské historie.

Není proto divu, že byla hlavní postavou pondělního vítání české výpravy v Praze. Na Staroměstské náměstí dorazila spolu s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a klaněl se jí celý přítomný dav v čele s moderátorem Liborem Boučkem.

Na Ester ale bylo znát, že jí natolik silný zájem veřejnosti nedělá příliš dobře. Působila nervózně, o čemž všechny přesvědčila hned ve chvíli, kdy jí moderátor předal slovo. „Brý den,“ pozdravila nesměle všechny přítomné a nevěděla, jak pokračovat.

Ze svízelné situace se jí ale podařilo vyklouznout. Přestože došlo ještě k pár úsměvným momentům, kdy si například neporozuměla s moderátorem Boučkem, rozpovídala se nakonec o plánech pro zbytek sezony a působila jistějším dojmem.

Jenže když se blížil konec jejího vítězného vystoupení na pódiu, došlo ze strany Ester k faux pas. Když totiž slavnostně spustila národní hymna, zapomněla si sundat čepici, což patří k základním společenským pravidlům.

Nejenže tak měla jako jediná při hymně nasazeného kulicha s bambulí, zároveň také jako jediná hymnu nezpívala. „Nemusím zpívat, že ne? Budu jen tak potichu pro sebe,“ prohlásila nejprve. Když pak ale hymna spustila, nesnažila se ani předstírat, že by si ji pro sebe opravdu potichu broukala.

Můžeme tedy doufat, že Ester pozbyde své nervozity z velkého davu velmi brzy a že si vzpomene, že nasazená čepice během hymny není zrovna správné. Takový je ale zakořeněný zvyk ze zimních závodů, kdy si sportovci čepice během hymny také nesundávají, ale když je mají kolem vás dole všichni, bylo by také dobré „držet basu“ etikety.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:01 úterý 26. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 98
  • 24
  • 23
  • 19
  • 11
  • 11