Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mráz, vlastní čaj i zloba. Jak probíhalo vítání Ester a Martiny na Staromáku?

    V pondělí odpoledne se na pražském Staroměstském náměstí uskutečnila obří akce. Šlo o vítání úspěšných olympioniků z Pchjongčchangu. Hlavní hvězdou celé show byla bezpochyby Ester Ledecká, která v Koreji vybojovala dvě zlaté medaile ve dvou různých disciplínách a stala se hlavní hvězdou olympiády. Kromě ní na pódiu vystoupila neméně skvělá a úspěšná sportovkyně Martina Sáblíková se svým trenérem Petrem Novákem. Obě české hvězdy na Staromáku zdravil dav natěšených fanoušků, kteří neměli daleko k tomu, aby zde umrzli.

    Krčmář, Erbanová, Samková či Vítková nedorazili, a tak celá show stála na Sáblíkové a Ledecké. Zejména ta druhá přitáhla davy. 

    „Jsme tu kvůli Ester,“ sdělili Expresu všichni dotázaní účastníci akce na Staroměstském náměstí. Ledeckou přišli kromě Čechů pozdravit také cizinci.

    Sportovní nadšenci se u pódia na Staroměstském náměstí začali shlukovat už před třetí hodinou odpolední. Všichni dokonale navlečení, téměř jako eskymáci.

    I v té ukrutné zimě byli tito milovníci sportu připraveni na to, že budou minimálně dvě hodiny ještě mrznout a čekat, až jim v rychlosti za podporu poděkuje největší hvězda zimní olympiády.

    Ester Ledeckou a další medailisty oslavovaly na Staroměstském náměstí davy lidí.

    Někteří si čekání v mrazu na Ester zkrátili kapkou alkoholu, jiné zase zahřál čaj.  Velký zájem o akci byl i mezi novináři. Ti se mačkali v maličké press zóně, kde každou volnou chvíli usrkávali horký čaj. Bez něj by to v té zimě snad ani nešlo vydržet! 

    Novinářů bylo na akci dokonce tolik, že někteří kameramani a fotografové se ani nemohli dostat do míst, kam potřebovali.  „Česká televize tam má snad čtyřicet kamer a mně nedovolí ani dvě!“ zlobil se jeden z těch, kdo ostrouhali.

    Na akci se museli těšit také místní stánkaři. Ti ale pravděpodobně o tolik větší kšefty neměli. Většina lidí už totiž přišla vybavená svými vlastními termoskami s čajem či jiným pitivem. 

    Navíc cizinci, kteří se většinou u stánků zastaví, byli teď celí paf z obří show uprostřed Staromáku. Někteří udiveně koukali po celou dobu, i přestože absolutně nechápali, co se zde odehrává. Těsně před pátou hodinou už bylo ve vzduchu cítit napětí. Návštěvníci sice přestávali cítit své prsty na nohou, ale víra v to, že již brzy spatří Ledeckou, je nutila přečkat nejhorší.

    „Těším se na Ester a zimu kvůli ní vydržím,“ vysvětlil Expresu jeden z účastníků, který na Ledeckou čekal minimálně dvě hodiny.

    Fanoušci se dočkali, hvězdná Ester je pozdravila a poděkovala jim za podporu.

    A stejně jako ostatní se tento pán dočkal. Ester přišla na pódium, kam ji pozval moderátor večera Libor Bouček, a na Staroměstském náměstí to ožilo. 

    „Esteeer Ledecká,“ burácel dav.

    Nebyl to sice takový „hukot“, jako když hokejisté před dvaceti lety přivezli zlato z Nagana, ale i tak byla atmosféra velice slušná. Zejména když vezmeme v potaz fakt, že většina lidí už se viděla doma pod peřinou a s hrnkem čaje.

    Jenže vidět Ledeckou byl pro návštěvníky natolik silný moment, že by zde klidně umrzli.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:41 středa 27. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Super
      20
    • Trapas
      15
    • Haha
      10
    • Cože
      10
    • Sladký
      10
    • Tvl
      7