A nedá jí pokoj a nedá! Novinář Rozhlasu se zase pustil do Ledecké, nešla na oslavy

Česká „obojživelnice“ Ester Ledecká, která získala na olympiádě v Pchjongčchangu zlatou medaili ze snowboardu i z lyžování, svým talentem okouzlila celý svět. Redaktorovi Českého rozhlasu Miroslavu Burešovi ale nejspíše leží hodně hluboko v žaludku. Novinář se do Ledecké pouštěl už před olympiádou a v rýpání do nejsledovanější sportovkyně Česka zvesela pokračuje dále.

O negativním příspěvku redaktora Českého rozhlasu Miroslava Bureše, který byl adresován Ester Ledecké, jsme vás již informovali (psali jsme ZDE). 

Novinář Bureš uveřejnil velice kritický komentář, kde sportovkyni obvinil z nefér jednání. Vyčítal jí zejména to, že před olympiádou nechtěla komunikovat s médii. 

„Troufám si tvrdit, že podobný přístup tady v Pchjongčchangu nenajdete u žádného jiného sportovce. A že je tu celá řada těch, kteří by si to na rozdíl od Ledecké mohli díky tomu, co už dokázali, třeba i dovolit. Jenomže je to ani nenapadne,“ napsal mimo jiné Bureš ve svém příspěvku. 

„Zatím sice vyhrává, jde nahoru a svět jí leží u nohou. Zatím ale jenom ten snowboardový svět a ten je hodně malý. Za chvíli bude chtít jistě Ledecká prorazit stejně dravě do světa lyžařského, který už je o dost větší. Tam jí podobné manýry třeba taky budou tolerovat, pokud bude stejně úspěšná jako na snowboardu. V opačném případě může ale narazit, což se jí zatím nestalo,“ píše se dále v Burešově textu.

A teď, kdy je ze supertalentované české sportovkyně paf celý svět, se redaktor Rozhlasu do Ledecké opřel znovu.

Ledecká získala dvě zlaté. Novinář Bureš do ní ale šije dál.

Vše začalo tak, že se na sociální síti Twitter mezi sebou dohadovali sportovní novináři, kteří byli v kontaktu s českými olympioniky přímo v Pchjongčchangu.

Řešili zejména to, že Ester Ledecká nepřišla v neděli odpoledne do Českého domu na oslavu před závěrečným ceremoniálem. Všichni vyjadřují nepochopení a smutek nad tím, že hlavní hvězda české výpravy a vlastně celých Her se rozhodla na oslavu nejít.

Jedním z těch, kdo se vyjádřil k neúčasti Ledecké na „parádní oslavě“, byl Štěpán Pokorný, moderátor Radiožurnálu.

25.února 2018 v 16:19, příspěvek archivován: 25.února 2018 v 20:35

Tak jsme skončili ceremoniálem. V Českém domě jsem byl 16 dní nepřetržitě. Medailisti tu slavili a z jejich díkůvzdání byly nakonec parádní oslavy pro fanoušky a ostatní. Bohužel sem nechtěla hlavní hvězda celých Her. Českýmu domu a tomu, co zde předvedla, by to náramně slušelo

Do debaty na sociální síti se vložil také již právě zmíněný Miroslav Bureš z Českého rozhlasu. Redaktor ji na Twitteru ironicky kritizuje a pokračuje tak ve „válce“ s nejobletovanější českou sportovkyní současnosti.

„Všichni přišli, kromě Ledecké. Asi se nechtěla rozptylovat před závody, které má za týden nebo čtrnáct dnů,“ zněl ironický příspěvek Bureše.

Konverzace mezi novináři na Twitteru.

Za svůj další rýpanec se Bureš dočkal velké vlny kritiky. Mnoho sportovních nadšenců se Ledecké na Twitteru zastalo a redaktorovi dávají co proto. 

A důvod je jasný. Proč by se hlavní hvězda největší sportovní akce roku měla zpovídat novinářům za to, že nechodí na akce „kam jdou všichni kromě ní“? Je to přece její věc a nesluší se ji kritizovat za to, že si po neuvěřitelně náročných dnech například chtěla „dáchnout“.

„Heleďte, a není to jen a jen její věc? Svému týmu děkovala až až, někdo ale na hromadné skopičiny není. To je, jako kdyby mě ve firmě někdo odsuzoval za to, že radši chodím na oběd sám než v desetihlavé tlupě,“ píše Burešovi například Tomáš Chaloupecký.

Ester Ledecká ohromila celý svět, novinář Bureš s ní má ale nejspíše problém.

A má pravdu. Takto Ledecká skrz server iDNES.cz poděkovala svému týmu poté, co získala druhou zlatou medaili a ohromila celý svět: „Ještě jednou musím strašně poděkovat celému týmu, udělali za mě obrovskou práci. Já jsem se v podstatě jenom vozila z kopce dolů.“

Ani to ale veřejnoprávnímu redaktorovi nestačilo.

Konverzace mezi novináři na Twitteru.

„Opravdu neuvěřitelné,“ napsal Bureš.

Zdá se, že svou válku s Ledeckou novinář Bureš jen tak neukončí. Nezklidnilo ho jedno zlato, nezklidnilo ho ani druhé. Co ještě musí česká sportovní superstar udělat, aby jí redaktor Českého rozhlasu dal pokoj?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:38 úterý 26. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 164
  • 80
  • 30
  • 21
  • 18
  • 13