Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Trenér Pančochové pózuje s medailí pro Ester. Před Soči se jí posmíval

    Snowboardistka Šárka Pančochová na letošní olympiádě vůbec neoslnila. Na své facebookové fanpage tak zabodovala alespoň fotkou, na níž pózuje se zlatou medailí největší hvězdy Ester Ledecké. Jak se ale podivují někteří fanoušci, po boku Pančochové je na gratulačním snímku i její trenér Martin Černík, který se přitom Ester ještě před minulou olympiádou v Soči posmíval. Co o ní řekl?

    Letošní olympiáda v jihokorejském Pchjongčchangu byla pro snowboardistku Šárku Pančochovou propadák. Ve slopestylu skončila šestnáctá, v big airu dokonce ani nepostoupila z kvalifikace.

    Jediným příspěvkem, který na její facebookové fanpage přilákal větší zájem fanoušků, tak byla fotografie, na které pózuje se zlatou medailí o poznání úspěšnější kolegyně Ester Ledecké. „Snowboardistka a ve volném čase lyžařka Ester Ledecká právě vyhrála zlatou v super-G na lyžích. My jsme ti tu medaili vyzvedli a neseme ti ji na předávání medailí,“ píše pod fotkou.

    Sympatický krok od Pančochové. Jak se ale podivují někteří fanoušci v diskuzi, na fotce se snowboardistkou pózuje i její trenér Martin Černík. Ten samý muž, který se před čtyřmi lety na adresu Ledecké posměšně vyjádřil v časopisu Reflex.

    Před olympiádou v Soči byl jedním z dotázaných, kteří měli čtenářům vysvětlit, proč by měli právě jejich disciplínu (Černík dříve profesionálně jezdil U-rampu, big air a slopestyle, pozn. red.) sledovat a v čem spočívá její kouzlo.

    „Bude to superdiktát! Uvidíte, jak se vyvinul náš sport za posledních dvacet let. Rampa je královská disciplína, ve snowboardcrossu, který má vostrou trať, budeme fandit Evě Samkový a rozhodně taky Šárce (Pančochové, pozn. red.) ve slopestylu, kde bude vidět hodně nových triků a skoků. A prosím, až budou dávat slalom na snowboardech, doporučuju přepnout curling,“ řekl Černík. 

    Právě poslední věta je adresována Ester Ledecké, která slalom na snowboardu jezdí. Curling, na který Černík odkazuje, je považován za vůbec nejnudnější olympijský sport.

    Martin Černík (vpravo) pózuje s medailí pro Ester Ledeckou. Před čtyřmi roky přitom lidem doporučoval, aby si místo Ledecké pustili curling.

    Už tehdy nezůstala štiplavá poznámka Černíka bez odezvy, zareagoval na ni přímo dědeček Ledecké.

    „Dobrý den, pane Černíku, jsem čtenářem Reflexu a přečetl jsem si Váš nenávistný názor na slalom na snowboardech, ve kterém vyzýváte čtenáře, aby raději při jeho přenosu přepnuli třeba na curling (jednu z nejnezáživnějších disciplín). Můžete mi vysvětlit, proč se vyjadřujete s takovým despektem k této disciplíně? Čekal bych od Vás spíš podporu veškerého sportování na snowboardu,“ zlobil se Radim Ledecký.

    „Sleduji dění kolem snowboardingu a měl jsem pocit, že tvoříte spíše partu, která se vzájemně respektuje a podporuje. Škoda, že právě Vy jste moji iluzi zklamal. Váš názor se mne dotkl také proto, že ve slalomu na snowboardu bude v Soči závodit moje vnučka Ester a vím, kolik času a úsilí tomu věnovala a věnuje,“ dodal Ledecký.

    Právě fotka s medailí pro Ledeckou teď namíchla i některé fanoušky. „Ty *ole, i Černík jo? Není to náhodou ten hustokrutej snowboarder, který tvrdým vázkem nekompromisně pohrdá a před čtyřmi lety vyzýval, že až pojede Ledecká, tak ať opravdoví snowboardeři přepnou třeba na curling?“ diví se například jeden z nich. A přidávají se i další.

    Tak snad se nebude jednou na curling přepínat, až pojede Pančochová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:59 středa 27. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      46
    • Super
      13
    • Haha
      11
    • Cože
      7
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6