Fotbalový gambler a exparťák Davida Limberského: Vůch maká za kasou i se sbíječkou

Manuální práce se neštítí! Zlobivé dítě českého fotbalu Egon Vůch (29), který ve Viktorii Plzeň kdysi nastupoval po boku jiného rebela Davida Limberského (37), během koronavirové krize ukázal, že se dovede živit i rukama. Poté, co se objevil za kasou v supermarketu, se kamarádům pochlubil, jak to umí se sbíječkou.

Devětadvacetiletý Egon Vůch platil v minulosti za velký talent českého fotbalu. Dostal se i do mládežnické reprezentace a všichni mu věštili slibnou budoucnost.

Dnes ale záložník, který pochází z kolotočářské rodiny, kope jen třetí ligu za Jiskru Domažlice a během koronavirové pauzy si našel brigádu v supermarketu.

Začal prý s doplňováním zboží a nedávno „povýšil“ na pokladního. 

„Ano, přátelé, takhle se fárá,“ napsal Egon Vůch na Instagramu, kde zveřejnil snímek, jak se pravděpodobně učí markovat zboží.

Fotbalista Egon Vůch maká za kasou.

Manuální práce se Vůchovi očividně hodně zalíbila, teď kamarády zase na sociální síti pobavil snímkem, na němž drží sbíječku a dře na stavbě.

Egon Vůch maká se sbíječkou.

Hazard, dluhy i labutě pro Limberského

Vůch si během své kariéry zahrál za Teplice, Liberec nebo plzeňskou Viktorii, kde se spřátelil s tamní legendou a magnetem na maléry Davidem Limberským.

„Limberskému jsem slíbil, že když se udělá titul, chtěl bych pro tým na zahradě labutě,“ vtipkoval Vůch, když se Plzni upsal na tři a půl roku.

I kvůli problémové povaze ale Vůch nikde dlouho nevydržel. Před lety se fotbalista svěřil, že bojoval se závislostí na hazardu.

„Tenkrát jsem nakoukl do velkého fotbalu, všichni měli dobré smlouvy, já se jim chtěl rovnat, ale nestačily mi na to peníze. Snažil jsem se je získat hazardem a prohrál je,“ popisoval své začátky v rozhovoru pro iDnes.cz Vůch.

Egon Vůch v dresu žižkovské Viktorie

Před lety odmítl úplatek

Finanční potíže ho poté tak moc ničily, že si napůjčoval peníze a pak za ním jezdili vymahači.

I přestože Vůch působí jako typický potížista, nedávno ukázal, že je v jádru dobrý člověk. Když soud před čtyřmi lety začal rozplétat korupční skandál, do něhož bylo namočeno několik fotbalistů, ukázalo se, že Vůch odmítl úplatek, který měl dostat za ovlivnění pohárového zápasu.

„Byl oslovený, ale fotbalová čest mu asi nedala, aby se s tím ztotožnil,“ řekl tehdy pro deník Sport prezident slovenské policie Tibor Gašpar.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:03 sobota 10. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 26
  • 26
  • 23
  • 23
  • 22