Fotbalový gambler Vůch: Do Kazachstánu jsem šel kvůli dluhům! Za vtip o Boratovi jsem měl malér

Když fotbalový bůh rozdával talent, rošťák Egon Vůch (30) z kolotočářské rodiny si přišel hned pro několik porcí. Bývalý záložník Viktorie Plzeň si dobře uvědomuje, že měl na to udělat dobrou kariéru. V roce 2017 po povedeném působení v libereckém Slovanu se mu na stole nabídky jen množily, on si ale překvapivě vybral angažmá v nepříliš atraktivní kazachstánské lize, čehož dnes prý lituje. Vůch teď přiznal, že do Kazachstánu zamířil z toho důvodu, že šlo o finančně nejzajímavější nabídku a on tehdy potřeboval splatit dluhy! Povedlo se to?

Mohl být dnes na vrcholu a vydělávat statisíce měsíčně. Místo toho Egon Vůch teď kope jen třetí ligu za Jiskru Domažlice a během koronavirové pandemie se proslavil brigádou v Albertu. Nedávno se na Instagramu také kamarádům pochlubil, jak maká se sbíječkou.

Fotbalista, který nastupoval například za Teplice, Liberec či Viktorii Plzeň, stále věří v comeback do nejvyšší české soutěže. S odstupem času ale trochu lituje toho, že v roce 2017 vzal laso z Kazachstánu, konkrétně z klubu Tobol Kostanaj.

V rozhovoru s kamarádem Františkem Petrželkou Vůch přiznal, že do Kazachstánu zamířil jen kvůli tomu, aby splatil dluhy.

„Měl jsem nabídky ze zvučnějších klubů, s Trpišákem (trenér Jindřich Trpišovský, pozn. red.) jsem to měl nastavené tak, abych si šel vydělat do zahraničí, protože jsem měl nějaké resty. Ty důležité pro mě jsem vyřešil, ale teď toho trochu lituji,“ řekl v rozhovoru Vůch.

„Lituji toho, že jsem po tom skočil hned a že jsem to trochu nepořešil s více lidmi a nezkusil třeba rok v Evropě, těžko se vrací do Evropy z takovéto země. Ta liga takovou kvalitu nemá, je to hodně o cizincích,“ tvrdí záložník, který si s Libercem zahrál evropské poháry.

21. února 2021 v 19:17, příspěvek archivován: 22. února 2021 v 14:51

Kvůli vtipu o Boratovi mě chtěli ukřižovat

Vůch se nikdy netajil tím, že je pěkné číslo. Před lety se talentovaný fotbalista svěřil, že bojoval se závislostí na hazardu.

„Tenkrát jsem nakoukl do velkého fotbalu, všichni měli dobré smlouvy, já se jim chtěl rovnat, ale nestačily mi na to peníze. Snažil jsem se je získat hazardem a prohrál je,“ popsal své začátky pro iDNES.cz Vůch.

Finanční potíže Vůcha tak moc ničily, že si napůjčoval peníze a pak za ním domů jezdili vymahači.

Během angažmá v Kazachstánu se Vůch dostal do problémů i kvůli svému pověstnému smyslu pro humor, když kamaráda a záložníka Lukáše Droppu v zemi na sociální síti uvítal jako „českého Borata“.

„Udělal jsem si legraci a bylo to všude ve zprávách. Pět set lidí čekalo před stadionem, chtěli mě normálně ukřižovat. Bylo to strašné. V Evropě to legrace je, tam to ale tak nebylo,“ zavzpomínal Vůch.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 22. června 2021. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 14
  • 12
  • 10
  • 8
  • 8