Hvězda Realu Madrid řeší problém s nadváhou. Zakulacuje se jako Pavel Horváth v Plzni

Ještě před rokem se o něm mluvilo jako o hráči, který by mohl získat Zlatý míč a být tak definitivně uznáván jako nejlepší na světě. Jenže po přestupu z Chelsea do Realu Madrid šly výkony Edena Hazarda dolů a kila strmě nahoru! Už v roce 2019 mu klub oznámil, že má nadváhu a musí zhubnout. Hráč to jako velký problém neviděl a všechny ujišťoval, že si jen užil hezké léto s rodinou. Letos se situace opakuje a Španělé, kteří za tohoto belgického záložníka utratili přes sto milionů eur, ztrácejí trpělivost.

Když vycházela minulý rok počítačová hra FIFA 20, byl Eden Hazard její hlavní tváří. Měla to být sázka na jistotu. V Chelsea hrál Belgičan výborně a posunem do týmu plného hvězd se z něj měla stát mašina na góly.

Jenže všechno je jinak a mohou za to především hamburgery, které jsou nejoblíbenějším jídlem Edena Hazarda, jenž si s životosprávou nikdy hlavu nelámal, ale v mládí dokázalo jeho tělo rychle tuky spalovat. S blížící se třicítkou je to však horší a vidí to všichni.

Při pravidelném převážení ukázala váha u Edena Hazarda přes 80 kilogramů, což s uváděnou výškou 175 centimetrů u profesionálního sportovce nejenže nepůsobí nejlépe, ale hlavně je to něco, co fotbalistovi nedovoluje odehrát celé utkání v maximálním tempu.

Jak těžké je hrát s nadváhou, dobře ví Pavel Horváth, který v Plzni alespoň mohl těžit ze své kopací techniky a velkého přehledu na hřišti.

Eden Hazard svou kariéru postavil na rychlých nohou.

„Je v pořádku, nemá zranění, ale devadesát minut prostě neuhraje,“ zaznělo z klubu a podle serveru ABC je trenér Zinédine Zidane vzteky bez sebe.

„Historie se opakuje, opět se na všechno vykašlal a jen si užíval léta a peněz, které mu chodí na účet. Takhle se přece nemůže profesionál chovat, je to hrozné,“ citují média reakce uvnitř klubu, kde zatím čekají na dobré výkony tohoto belgického talentu.

Loňskou sezonu Hazard buďto promarodil, nebo proseděl v karanténě, na hřišti se příliš neobjevoval.

„Jsem v pohodě, cítím se fajn. Teď stačí jen pokračovat na tréninku a věřím, že pro Real odvedu cenné služby,“ prohlašoval Hazard, který nebere řeči o nadváze příliš vážně.

Podle legendárního manažera Arsèna Wengera, který mnoho let trénoval Arsenal a Hazarda dobře zná, může za špatnou formu z loňské sezony právě vana na břiše, již s sebou hráč nosí.

Eden Hazard bojoval s nadváhou už v loňské sezoně, letos je na tom podle španělských médií ještě hůř.

Řeč čísel je také neúprosná, za celou loňskou sezonu se Hazard dokázal v La Lize a Lize mistrů prosadit střelecky jen jednou jedinkrát. A představa, že ho zachrání pouze tréninky? Podle jeho bývalého spoluhráče z Chelsea Johna Obiho Mikela je to představa scestná. 

„Víte, má obrovský talent a moc dobře to ví, nevím, jestli jsem někdy viděl lepšího fotbalistu. Ale jedno vím určitě, neviděl jsem moc lidí, co by se na tréninku flákali jako právě on,“ shrnul před časem pracovní nasazení svého kamaráda a bývalého spoluhráče.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pondělí 18. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 31
  • 29
  • 29
  • 28
  • 24