Salfický: Říhova smrt musela zdrtit všechny, co milují hokej! Dočká se pietního místa

Každého Čecha, který má rád hokej, musela smrt Miloše Říhy (†61) zdrtit. Taková jsou slova Dušana Salfického (48), bývalého skvělého brankáře a dnes sportovního ředitele Pardubic. Na posledním rozloučení s uznávaným trenérem Salfický novinářům prozradil, že klub plánuje uctít Říhovu památku.

Jak Dušan Salfický, tak nedávno zesnulý trenér Miloš Říha patří k legendám hokejových Pardubic. Salfického s Říhou pojil přátelský vztah, smrt emotivního kouče ho evidentně velmi ranila.

„Každý v této republice, kdo má hokej v srdci, musel být zdrcený. Byl to mladý člověk, skvělý trenér a opustil nás. Těžko se to přijímá, ale takový je život,“ smutnil před přítomnými novináři Salfický.

Salfický stejně jako další osobnosti z prostředí českého hokeje dobře tušil, že Říha na tom není zdravotně dobře.

„Ale že by to bylo tak vážné, že by nás měl opustit, to si nikdo nepřipouštěl. Bylo to pro nás překvapení, že to nastalo takto rychle. Všichni v klubu, kdo ho zažil, vědí, co to bylo za člověka. Co s ním odešlo za emoce a životní elán,“ říká Salfický, který teď působí jako sportovní ředitel Pardubic.

Novinářům Salfický poté naznačil, že Pardubice plánují v nejbližší době uctít Říhovu památku.

„Objeví se to na našem programu, chtěli bychom vytvořit pietní místo, aby mu fanoušci mohli vzdát hold,“ pravil Salfický.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:00 sobota 9. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 40
  • 40
  • 38
  • 37
  • 36