Jsi odpad, nadávají lidé Cibulkové kvůli vakcíně. Byl to omyl, reaguje tenistka

Dříve byla Dominika Cibulková (31) terčem kritiky kvůli oblekům ze zvířecí kůže, teď se do bývalé tenistky lidé ostře pouští za to, že se nechala přednostně naočkovat proti koronaviru. Podle dostupných informací ji na seznam měl dopsat pracovník vakcinačního centra v Bratislavě. Cibulková se nově na sociální síti vytasila se svou verzí. Podle úspěšné sportovkyně šlo o pouhý omyl a ona se stala obětí.

Na Slovensku stejně jako v České republice měli jako první dostat očkovací vakcínu pracovníci ve zdravotnictví a nejvíce ohrožené věkové skupiny. Slovenský Denník N informoval o tom, že Dominiku Cibulkovou zařadil zaměstnanec nemocnice na Kramároch na seznam lidí, kteří dostanou vakcínu přednostně.

„Považuji to za osobní selhání toho jednotlivce, které mě osobně velmi mrzí,“ řekla pro Denník N ředitelka nemocnice Renáta Vandriaková.

Dominika Cibulková s manželem Michalem

Po vlně kritiky na Instagramu zareagovala i sama Dominika Cibulková, kterou prý vzniklá situace velmi mrzí.

„Je mi to moc líto, že jsem se nechala zmást. Doprovázela jsem v nemocnici blízkou osobu a jen jsem se informativně zeptala, v jaké době bychom mohli přijít na řadu ohledně očkování. Kdybych tušila, že dělám chybu a že jen nevyplňuji volné místo v pořadníku, nikdy bych možnosti očkování nevyužila,“ uvedla na sociální síti Cibulková.

„Zároveň bych ale touto cestou chtěla vyzvat lidi, aby se očkování nebáli. Budu ráda, když celá tato nešťastná událost bude mít pozitivní efekt v tom, že přesvědčí co nejvíce lidí o potřebě očkování. Velmi ráda jakýmkoliv dalším způsobem pomohu v osvětové kampani na podporu vakcinace, kterou považuji za bezpečnou a očkování proti covidu za jediný správný a zodpovědný přístup,“ dodala ještě tenisová superstar, která „omylem“ na očkování přivedla také svého manžela Michala Navaru.

Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú. Zároveň by som ale touto cestou chcela vyzvať ľudí, aby sa očkovania neobávali. Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania. Veľmi rada akýmkoľvek ďalším spôsobom pomôžem v osvetovej kampani na podporu vakcinácie, ktorú považujem za bezpečnú a očkovanie proti Covidu za jediný správny a zodpovedný prístup. Dominika Cibulkova

10. ledna 2021 v 14:03, příspěvek archivován: 11. ledna 2021 v 10:21

Slováci však Cibulkové nevěří a nadále ji na sociálních sítích urážejí.

„Je to ten největší odpad slovenského sportu,“ píše například pan Martin, čtenář listu Nový Čas, ve facebookové diskuzi. „Půlka Slovenska ji nemusí a vědí proč,“ přidává se jistá čtenářka Martina.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:41 úterý 11. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 33
  • 19
  • 19
  • 18
  • 16