Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Legendární Hašek: Kvůli koronaviru rozváží ledničky! V čem by byl jiný než Zeman?

    Jeden z nejlepších hokejových brankářů všech dob Dominik Hašek (55) před časem přiznal, že uvažuje o kandidatuře na prezidenta. I přestože po triumfu v Naganu v roce 1998 hlasitě řval dav fanoušků na Staroměstském náměstí v Praze „Hašek na Hrad“, teď Dominátorovu touhu stát se hlavou státu někteří nemohou vydýchat. Jak moc vážné to s jeho kandidaturou je a co udělala koronavirová krize s jeho podniky? O tom si legendární sportovec povídal po Skypu s redaktorem Expresu.

    Když jsme Dominika Haška požádali o rozhovor, hokejová legenda se nejprve zděsila.

    „Doufám, že se nebudeme bavit jen o prezidentování,“ řekl nám se smíchem Dominátor, který je už očividně unavený z neustálých dotazů, jestli to s kandidaturou myslí vážně.

    Neoblíbenému dotazu ale i tak neunikl.

    „Není to aktuální, když se mě ale někdo zeptá, řeknu mu, že mě to velmi zajímá, že politiku sleduji, studuji a je možné, že jednou o tu kandidaturu budu mít zájem. Určitě to neplánuji ale v příštích dvou třech letech,“ řekl nám Hašek.

    Bývalý skvělý brankář si je vědom toho, že než se o prezidentský post začne ucházet, bylo by vhodné, kdyby se nejprve otrkal v nějaké méně významné politické funkci.

    „Všechno je možné. Uznávám, že pakliže by se někdo měl stát hlavou státu, takový člověk by měl mít zkušenost z politiky a bylo by vhodné, aby kandidoval do Senátu, Parlamentu nebo pracoval na lokální úrovni. To nevylučuji, ale teď mám jiné priority,“ reagoval Hašek, který také popsal, v čem by byl jiný než současný prezident Miloš Zeman.

    „Jsem naprosto jiný typ. Jsem toho názoru, že prezident má lidi dávat dohromady, a ne je rozdělovat. Jsem spíše daleko více přítel demokracie než se přiklánět k diktátorským režimům. Nebo když si vzpomenu na Peroutkovu vnučku a případ pana Peroutky, to jsou neomluvitelné věci, které jsou naprosto proti mému smýšlení. A co říkal o novinářích, že je třeba je likvidovat? To jsou názory, které nesdílím, v tomto bych byl opačným příkladem,“ říká Hašek.

    Propad o téměř 90 procent, Hašek rozváží lednice

    V rozhovoru s redaktorem Expresu Dominátor promluvil také o svém podnikání, které během koronavirové krize utrpělo velké ztráty.

    „Ten propad za březen a duben bude určitě více než osmdesát procent. Jedna firma je zaměřená na nápoje značky Smarty a Šprt, jsou zavřené restaurace a mnoho dalších podniků. Tam to spadlo obrovsky. Druhá firma je zaměřená na sportovní zboží, víceméně na fotbal, a ten byl zakázaný. Děti se nemohly scházet. Propad je tam jednoznačně osmdesát až devadesát procent a ještě to bude pokračovat. U nápojů je vidět obrat, začínají se otevírat alespoň ta okénka, lidé začínají nakupovat. Postihlo nás to v nejhorší části roku,“ smutní Hašek.

    Legendu Detroitu Red Wings ani na chvíli nenapadlo, že by to s podnikáním zabalil. Naopak, nastartovat znovu svůj byznys je teď jeho prioritou a věří, že brzy se začne zase blýskat na lepší časy. A Dominátor pro to dělá vše!

    „Tým se mi podařilo udržet a opět to nastartujeme. Tento týden osobně jedu na Moravu a do Berouna, máme obrovské závozy a některé musím řešit sám, někteří hlídají děti. Zítra vezu lednici. Je to moje práce, dělíme se, jak to jde,“ svěřil se nám Hašek.

    Na celý rozhovor s hokejovou legendou Dominikem Haškem se podívejte ve videu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:17 středa 2. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      86
    • Haha
      70
    • Cože
      45
    • Sladký
      43
    • Super
      42
    • Tvl
      40