Dominik Hašek o Jágrovi: V českém sportu není nikdo víc, jeho konec mě mrzí

Legendární hokejista Jaromír Jágr je zpět, stojí před ním teď několik výzev. Mezi ně patří dostat mateřské Kladno do extraligy a zvednout zájem o český hokej. To druhé se mu zatím daří skvěle, a to je teprve začátek! Jak jeho velký návrat do Čech hodnotí další fenomén českého hokeje Dominik Hašek?

Dominik Hašek (53) zažil s Jaromírem Jágrem (46) obrovský úspěch. V Naganu spolu dotáhli český výběr k olympijskému zlatu. Je tomu už dvacet let.

Dnes je z veleúspěšného brankáře Dominika Haška podnikatel, jeho bývalý spoluhráč z reprezentace Jaromír Jágr ale stále hraje. A co víc, návrat slavné „68“ do Čech způsobil poprask, který český hokej nepamatuje.

„Ani nevíme, jestli nastoupí, na kolik minut nastoupí a už jsem slyšel, že je vyprodáno. To je neskutečný,“ sdělil serveru iSport.cz bývalý hokejový gólman, který neskrývá své nadšení z Jágrova comebacku do Kladna.

A čím to je, že Jágrův návrat do klubu, který ho vychoval, oslovil takovou masu lidí? Hašek má v tomto ohledu jasno: „Myslím si, že momentálně není ve sportu v České republice taková osobnost, kolem které by se strhlo takové šílenství.“

Haška ale přes všechna pozitiva trochu mrzí, jak dopadlo Jágrovo krátké angažmá v kanadském Calgary. „Když jste zraněný, to je to nejhorší, co může sportovce potkat. Ono hrát v nejlepší lize světa ve 46 letech a nebýt stoprocentně v pořádku, to je vlastně nemožný,“ říká slavný „Dominátor“, který sám končil kariéru v hodně úctyhodném věku.

V ruské KHL Hašek chytal, ještě když mu bylo 46 let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:05 neděle 3. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 5
  • 4
  • 4
  • 3
  • 3