Maradonův pohřeb: Slzy a obří smutek v ulicích. Diego leží vedle milované maminky

Těsně před svou smrtí Diego Maradona (†60) smutně mluvil o tom, jak moc mu chybí jeho maminka. Ve čtvrtek byl legendární argentinský fotbalista pohřben právě vedle své nejmilovanější osoby. Na poslední cestu ho vyprovodily davy fanoušků. Někteří se v ulicích města Buenos Aires neubránili slzám a božskému Diegovi do nebe vzkázali jedno velké díky.

„Často si přeji být ještě alespoň den s maminkou Totou. Vím, že mě sleduje z nebe. Byla by na mě pyšná,“ řekl ve svém posledním rozhovoru v životě pro argentinský list Clarín Diego Maradona.

Ve středu tento legendární fotbalista a mistr světa z roku 1986 vydechl naposledy, selhalo mu srdce.

Od té doby celý fotbalový svět truchlí. 

„Byl to nejlepší hráč, kterému jsem kdy čelil. Mnohokrát jsem se ho snažil zastavit, ale nebylo možné ho zadržet,“ vysekl Maradonovi poklonu slavný trenér a bývalý italský reprezentant Carlo Ancelotti, který teď šéfuje lavičce anglického Evertonu.

Diego je zpět u milované maminky

Ve čtvrtek se uskutečnil Maradonův honosný pohřeb. Bývalý kapitán italské Neapole byl pochován na hřbitově Jardín Bella Vista v Buenos Aires, kde leží i jeho rodiče.

Jednalo se o soukromou ceremonii. Maradonova rodina se rozhodla nevyužít nabídky na pohřeb se státními poctami a večer jej pochovala.

Podle listu Clarín se uložení těla do hrobu zúčastnil jen úzký okruh rodiny a přátel.

Maradonův pohřeb proběhl na hřbitově Jardín Bella Vista v Buenos Aires.

Maradona byl pohřben vedle svých rodičů.

Smutek v ulicích a hysterický pláč

Na poslední cestu Diega doprovodily davy fanoušků. Mnozí z nich se neubránili slzám, někteří propukli přímo v hysterický pláč a jejich kamarádi je museli uklidňovat.

Někteří se neubránili slzám.

Ve výše zmíněném rozhovoru Maradona říkal, že měl v minulosti strach, že ho Argentinci už nebudou mít rádi, protože hrál dlouho v zahraničí. 

Fanoušci přišli vzdát Maradonovi hold v Buenos Aires.

Dojemnými kondolencemi přeplněné sociální sítě a fotografie z posledního rozloučení jsou jasným důkazem, že Maradona je pro tamní lid stále fotbalovým bohem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:48 sobota 27. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 14
  • 13
  • 11
  • 9
  • 9