Limberský chtěl vytrollit hráče Sparty. Hovado, zameť si před svým prahem, vzkazují fanoušci

Fotbalový rebel David Limberský (39) si chtěl udělat legraci z hráčů Sparty, kteří po zápase v Plzni zaneřádili šatnu odpadky, zejména papírovými krabicemi od pizzy. „Já se sice občas chovám jako hovado, ale na rozdíl od některých po sobě umím uklidit,“ vzkázal ve videu legendární obránce. Od fanoušků se pak „Limba“ dočkal ostré kritiky.

Fotbalová Sparta v sobotu porazila Viktorii Plzeň 1:0 brankou kapitána Davida Pavelky. Na sociálních sítích se pak objevily fotky ze sparťanské šatny.

Svěřenci kouče Briana Priskeho mocně slavili a zapomněli po sobě uklidit. Na zemi se válely všelijaké odpadky, převážně papírové krabice od pizzy.

Takhle dopadla sparťanská šatna po zápase v Plzni. Svěřenci kouče Priskeho tu nechali pěkný nepořádek.

Z tohoto „incidentu“ si chtěl udělat legraci bývalý plzeňský obránce David Limberský, který na svůj instagramový profil umístil video doplněné o znělku z Forresta Gumpa.

Na nahrávce Limberský spokojeně dojídá pizzu a krabici pak narve do odpadkového koše.

„Já se sice občas chovám jako hovado, ale na rozdíl od některých po sobě umím uklidit,“ říká ve videu Limberský, který přitom není žádný Mirek Dušín.

Takhle dopadla sparťanská šatna po zápase v Plzni. Svěřenci kouče Priskeho tu nechali pěkný nepořádek.

Nabourané bentley jste si po sobě také uklidil? A co chorý kamarád?

Netrvalo dlouho a Limba se od fotbalových fanoušků dočkal posměchu a ostré kritiky. Mnozí mu vyčítali jeho předešlé maléry, například několik let starou nehodu, kdy policistům utíkal.

„To nabourané bentley jste si po sobě také uklidil?“ ptá se Limberského jistý Jakub.

Někteří „Limbovi“ připomínají také nedávnou kauzu s údajným vydíráním. „Možná by to sparťani lépe pochopili se zbraní u hlavy, jak máš ve zvyku,“ vzkazuje fanoušek Tomáš.

„Zameť si před svým prahem, ty hovado, a pak něco komentuj,“ píše další diskutér.

Objevili se samozřejmě tací, kteří Limberskému vysvětlují, že hlavním tématem zápasu Plzně a Sparty byl zákeřný faul domácího útočníka Tomáše Chorého. Ten dal úmyslně hlavičku sparťanskému stoperovi Sørensenovi. Podle Limberského je ale evidentně větší průšvih nepořádek v šatně.

Tomáš Chorý trefil sparťanského stopera hlavou do čela. Červenou kartu nedostal, i přestože zákrok podrobně zkoumal videorozhodčí.

„To fakt řešíš těch pár krabic a kelímků? Nebo jen odvádíš pozornost od svého chorého kamaráda a jeho pokusu o zmrzačení protihráče?“ ptá se Limberského další fanoušek.

Vyhlášený sígr na kritiku nereaguje. Co se týče výše popsaného zákroku Tomáše Chorého, redakce Expresu poprosila o vyjádření bývalého reprezentačního útočníka Martina Fenina. Ten je toho názoru, že nešlo o žádnou brutalitu a plzeňský střelec si červenou kartu ani dodatečný trest nezaslouží.

„Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle v žádném případě není na červenou kartu. Nechci, aby byl z fotbalu wrestling nebo ragby, ale takové souboje k tomu přece patří. Prostě mu naložil od cesty. Nebyla to žádná velká intenzita, nezranil ho a ani ho zranit nemohl. Bylo to jako pohlazení od dítěte. Kdyby mu v přerušené hře třeba zlomil nos, je to jasné, ale oba byli v pohybu. Za mě tohle VAR vůbec nemá řešit. Vždyť se nám ostatní sportovci už musí smát,“ řekl Expresu Fenin, který má pocit, že fotbalisté za poslední roky pořádně „vyměkli“.

„Když mi bylo šestnáct let a začínal jsem v lize, pořád jsem dostával pěstí do žeber. Byl jsem mladý, byla to pro mě vojna. Já ale na oplátku šlapal soupeřům na nohy. To k tomu patří. Ten Chorý se jenom trochu ohnal a oni hned dělají, jako by mu zlomil nos. Za to všechno ale může ten debilní tlak VAR, každý to teď komentuje, i když tomu nerozumí. Divím se ale tomu, jak to komentují hráči ze staré školy,“ kroutí hlavou bývalý velký talent českého fotbalu.

Celý rozhovor s Martinem Feninem si přečtěte ZDE.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:23 čtvrtek 9. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 22
  • 14
  • 13
  • 9
  • 8