David Limberský ukončil kariéru: 5 důvodů, proč byl tak (ne)oblíbený
4/5

Nevhodná oslava a spor s paralympionikem

Většina lidí by po nehodě v opilosti sklopila uši a snažila se, aby na tuto událost veřejnost co nejrychleji zapomněla. David Limberský je ale jiný a rád to dává najevo.

Pár dní po autonehodě Limberský nastoupil do ligového utkání proti Příbrami. V 10. minutě se prodral k soupeřově brance a vstřelil svůj první gól v sezoně, který oslavil tak, že předstíral, jak řídí auto.

Krátce po nehodě si přitom sypal popel na hlavu a říkal, jak moc ho to mrzí. Na příbramském stadionu to ale tehdy vypadalo, že mu je nějaká nehoda úplně „šumák“.

David Limberský slaví gól proti Příbrami.

Netrvalo dlouho a největší rebel českého fotbalu opět čelil velké kritice. Pustil se do něj například paralympionik Jiří Ježek. 

„Vždyť kde jinde to mohou nadaní sportovci s inteligenčním znevýhodněním dotáhnout až do reprezentace. Významnou práci na tomto poli odvádí Viktoria Plzeň a fotbalová asociace, konkrétně třeba v případě pana Limberského,“ napsal nejúspěšnější cyklista paralympijské historie, který kvůli autonehodě přišel o část pravé nohy.

Limberského se poté zastali fanoušci Plzně. Ti na jednom z následujících zápasů na tribuně rozvinuli transparent, na kterém stálo: „Ježek má vztek, že nemůže pít i do druhý nohy.“

Cyklista to naštěstí bral s humorem a nevhodný vtípek od fanoušků mu nevadil.

„Díky fanouškům Viktorie Plzeň za vtipnou reakci na moji kritiku chování Davida Limberského. Mám radost, že humor ještě žije,“ napsal Ježek na Facebook a ještě dodal, že se na jejich zdraví napije i do druhé nohy.

4/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 pátek 8. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 23
  • 17
  • 13
  • 11
  • 10