Pitomec dne: Limberský si střílí z epidemie koronaviru, pochlubil se zásobami rýže

Fotbalový primitiv opět vystrčil růžky. David Limberský (36), legenda plzeňské Viktorie, má z epidemie koronaviru stále legraci. Krátce poté, co šaškoval v roušce a dělal si legraci z prevence, se na jeho Instagramu objevil neméně úsměvný snímek, na němž drží několik pytlů rýže a utahuje si tak z lidí, kteří si dělají zásoby.

„Koupil jsem si trochu rýže navíc, kdyby náhodou,“ připsal David Limberský k fotografii, která se objevila na jeho Instagramu ve Stories.

David Limberský a jeho zásoby rýže

Netrvalo dlouho a „Limba“ se opět stal terčem posměchu na sociálních sítích. Legraci si z něj dělali fotbaloví fanoušci napříč republikou.

„David Limberský je už na koronavirus připraven,“ směje se plzeňské legendě facebooková stránka Fotbal a vše kolem něj.

„Ale virus není připraven na Davida,“ zareagoval fotbalový fanoušek Tomáš. „Ty aby ses s něčím nevyfotil, ty negramote,“ vzkazuje „Limbovi“ další fanda.

Ještě větší „kouř“ Limberský schytával před časem, kdy se koronavirus ještě nedostal do České republiky a on si na svůj Instagram dal fotografii, na níž drží v ruce bagetu a na tváři má roušku, kterou ale nosí nakažené osoby, ne ty, jež se proti koronaviru brání. „Prevence musí být,“ napsal k fotce Limberský.

„David Limberský se před koronavirem preventivně chrání. Přitom může být v klidu, přenos z člověka na primáta zatím prokázán nebyl,“ okomentoval Limberského fotku fotbalový bloger vystupující pod přezdívkou Neobjektivní novinář.

David Limberský se učí s ochrannou rouškou.

Limberský se směje, lidé ale umírají

Limberský by ale epidemii koronaviru neměl brát na lehkou váhu. Česko zatím oficiálně potvrdilo 40 nakažených. Má také prvního pacienta s koronavirem, u něhož se neví, kde se nakazil. 

Jde o případ pražského taxikáře, který nepřijel ze zahraničí ani nebyl v kontaktu s nikým z nakažených Čechů.

Z Čech se nákaza šíří na Moravu, kde jsou zjištěny první případy nákazy, proto se zpřísňují pravidla, aby se koronavirus dál nešířil. 

Ministerstvo zdravotnictví v úterý rozhodlo, že se v Česku kvůli epidemii koronaviru od úterních 18 hodin do odvolání zakazují veškeré akce s účastí nad 100 osob. 

Z evropských zemí je nejhorší situace v Itálii. Celá země je v karanténě a zemřelo tam už 463 lidí, nákaza se v zemi dosud potvrdila celkem u 9172 osob, což je nejvíc po Číně, odkud se koronavirus v prosinci začal šířit do světa.

Ve světě se od prosince novým typem koronaviru nakazilo na 112 000 lidí, z toho asi 80 700 v Číně, která dosud registruje na 3120 obětí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:39 středa 8. července 2020. Anketa je uzavřena.

  • 101
  • 56
  • 56
  • 50
  • 48
  • 41