Rebel Limberský: Kariéra v pytlích! Manželka se raduje: Je to kutil! Chválí ho i kritici

Mohl ještě pár let provokovat fanoušky a být zároveň ozdobou nejvyšší fotbalové soutěže. Tělo ale řeklo dost a David Limberský (37) se rozhodl svou bohatou kariéru ukončit. V úterý se vyhlášený plzeňský rebel přišel rozloučit se svými spoluhráči, v šatně si sbalil své věci do igelitových tašek a spokojeně pelášil za svou manželkou Lenkou. Ta si sice přála, aby David dále hrál, ale teď je evidentně moc ráda, že má svého muže napořád doma. Z Limberského se prý stává domácí kutil!

„Papa, šatno, je čas,“ napsal na Instagramu David Limberský a přidal fotografii, na níž je v milované plzeňské kabině a před ním leží dvě igelitové tašky a kufr.

Zatímco fanoušci plzeňské Viktorky smutní, manželka Davida Limberského Lenka se raduje. Na sociální síti se pochlubila fotografií letního domácího kina, které dokázal zprovoznit právě její milovaný manžel.

„David dnes zprovoznil a zapojil letní kino. To jsem zažila poprvé v životě. Stává se z něj kutil,“ mne si ruce Lenka Limberská. Před časem v rozhovoru pro Expres.cz přitom tvrdila, že by si moc přála, aby její muž hrál fotbal co možná nejdéle.

Z Davida se stává kutil.

„Vidím, že je to jeho život a fotbal zbožňuje. Chci tedy co nejvíce oddálit chvíli, že najednou fotbal mít nebude. Snažím se na tohle téma s ním nekonverzovat, říkám mu, že věk je pouze číslo a ať se podívá třeba na Ibrahimoviče (švédská fotbalová ikona, která hraje za AC Milán, pozn. red.). Tomu je 38 let a pořád hraje aktivně a je výborný. Dávám mu za vzor starší hráče. Chtěla bych, aby hrál co nejdéle, ať dělá to, co ho baví,“ rozpovídala se loni pro Expres.cz Lenka Limberská.

Limberský se zastal Kúdely a přišly ovace i od od kritiků

V Plzni je David Limberský jednou z největších klubových ikon a miláčkem fanoušků. Příznivci ostatních klubů ho ale příliš v lásce nemají, v zápasech to často dávali najevo hlasitým pískáním, bučením či popěvkem „Limberský, ty jsi hovado“.

I své největší kritiky si teď David Limberský získal tím, jak se zastal slávistického obránce Ondřeje Kúdely, který od UEFA vyfasoval desetizápasový trest za údajný rasistický útok na záložníka Rangers Glena Kamaru.

„Beru si osobně, že napadnou Kúdelu v útrobách stadionu, ještě zakryjí kamery... A Steven Gerrard (trenér Rangers) to celé pokryje. Organizovaný zločin. To, že na Slavii neměli na hřišti, přikrývají údajným rasismem. Pro mě je to tragédie a nemůžu se s tím smířit,“ řekl pro CNN Prima News Limberský. Vyjádřil také spokojenost nad tím, že Češi na mistrovství Evropy nebudou poklekávat.

„Je to politické gesto, do sportu nepatří. Už na to mám averzi,“ pravil Limba.

Za svou upřímnost si bývalý plzeňský kapitán vysloužil pochvalné reakce i z táborů největších rivalů. 

„Tohle jsem nečekal, smekám klobouk,“ vzkazují Limberskému na sociálních sítích fanoušci Sparty či Slavie.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:28 čtvrtek 14. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 16
  • 9
  • 8
  • 6
  • 6