Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťanský kanonýr na odstřel: Kolik dnů zbývá Lafatovi na Spartě?

    Má čich na góly jako málokdo. Přesto David Lafata ve Spartě v lepším případě leští lavičku. Zdá se, že jeho dny na Letné jsou definitivně sečteny. Spekulacím týkajících se odchodu vyhlášeného kanonýra nahrává i poslední vyjádření klubového tiskového mluvčího Ondřeje Kasíka, který webu Expres.cz sdělil, že neví, jak dlouho bude Lafata ještě „dosažitelný“. Znamená to snad brzký odchod dnes již legendárního střelce?

    Redakce Expres.cz se snažila s Ondřejem Kasíkem, tiskovým mluvčím Sparty, dohodnout termín rozhovoru s klubovým kapitánem Davidem Lafatou. Bylo nám ovšem nepřímo sděleno, že obávanému kanonýrovi na Letné nejspíše nezbývá příliš času.

    „V neděli večer, nebo respektive v pondělí ráno hráčům začíná dovolená. David tady ještě nějakou chvíli bude. Ale nevím, jak dlouho bude ještě dosažitelný,“ sdělil Expresu na žádost o rozhovor Kasík.

    Jistě, mohl tím myslet to, že zkušený forvard bude na dovolené mimo Českou republiku, a tak nebude šance s ním rozhovor udělat.

    Do značné míry ale tato odpověď nahrává spekulacím, které se množí v posledních týdnech. A ty se týkají brzkého odchodu šestatřicetiletého útočníka. 

    Z neotřesitelné jedničky se stal muž na tribuně.

    Spekulacím o odchodu Lafaty se nelze divit. Italský kouč pražské Sparty Andrea Stramaccioni Lafatu, který byl ještě nedávno neotřesitelnou součástí základní jedenáctky, vůbec nevyužívá. 

    Přednost dostávají mladší borci Šural s Kadlecem a z lavičky náhradníků Lafatu někdy vystrnadí i Rakušan Janko, který je ale naprosto z formy. Na rodáka z Českých Budějovic tak často zbyde pouze tribuna.

    Andrea Stramaccioni s Lafatou příliš nepočítá.

    Kritizovaný trenér Sparty ale na adresu Lafaty stále říká: „Pořád je to náš kapitán.“ 

    Nutno podotknout, že v současné době nehrající kapitán. A tento fakt pořádně vadí fanouškům, Lafatovi a, zdá se, že začíná vadit i některým bývalým zaměstnancům nejslavnějšího českého klubu.

    „Chovají se k němu hrozně,“ řekl bývalý zaměstnanec Sparty, který je s Lafatou v kontaktu. 

    Podle informací Expresu s Lafatou, který je novodobou ikonou Sparty, Stramaccioni vůbec nekomunikuje. Bývalý reprezentant měl mít pouze sezení s generálním ředitelem klubu Adamem Kotalíkem.

    Čas Davida Lafaty ve Spartě pomalu, ale jistě končí. Fotbalistu trenér Andrea Stramaccioni prakticky ignoruje.

    Ještě nedávno se zdálo velmi nepravděpodobné, že by se fenomenálního střelce Sparta zbavila už v zimě. Klub má totiž v současné době velmi špatný vztah s fanoušky a dlouholetý kapitán Lafata je jedním z jejich oblíbenců. Jeho odchod by byl dost možná posledním hřebíčkem do pomyslné rakve. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:23 čtvrtek 5. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      5
    • Super
      4
    • Haha
      4
    • Trapas
      4
    • Tvl
      4
    • Cože
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...