Dva Davidové míří do Dánska pomoct Čechům. Komu jejich příjezd neudělá radost?

David Pastrňák a David Krejčí. Dva hokejoví útočníci amerického Bostonu, kteří již brzy posílí český hokejový tým na mistrovství světa v Dánsku. Pro kouče Jandače to jistě budou posily k nezaplacení. Ne každý se ale z jejich příjezdu bude radovat...

Češi se zatím na šampionátu bijí jako lvi. Ze tří zápasů mají dvě vydřené výhry nad Slovenskem a Švýcarskem a jednu těsnou prohru s favorizovanými Švédy. Co svěřencům kouče Jandače nechybí, je jistě bojovnost a touha po vítězství. Na soupisce ale jaksi scházejí rozdíloví hráči, kteří, jak se často říká, dokážou rozhodovat velké zápasy.

A právě proto je skvělou zprávou, že tým posílí útočníci amerického Bostonu Bruins David Krejčí a David Pastrňák. Oba se svým týmem vypadli z bojů o prestižní Stanley Cup, prošli prohlídkou a už jim nic nebrání v tom, aby českému týmu pomohli na ostře sledovaném šampionátu třeba i k vytoužené medaili.

Jak Krejčí, tak Pastrňák jsou, alespoň na papíře, pro Jandače a spol. posily přímo ohromné. V nepříliš zkušeném týmu budou jistě platné jak jejich zkušenosti z NHL, tak jejich letošní forma.

Jednadvacetiletý talent David Pastrňák letos zaznamenal rovných 100 bodů v 94 duelech. Jeho dvaatřicetiletý kolega David Krejčí hraje za Boston už od sezony 2006/2007 a je zde asistentem kapitána. Letos se může pyšnit 54 body v 76 zápasech.

David Pastrňák s Davidem Krejčím a slovenským kapitánem Zdenem Chárou.

Důležité pro Jandače bude tyto dvě nové posily co nejlépe využít. Krejčí je centr, Pastrňák pravé křídlo. Oba mají potenciál být v první lajně a počítá se tím, že oni budou těmi největšími ofenzivními hvězdami. 

Tím se pomalu dostáváme k tomu, komu asi příjezd dvou Davidů příliš velkou radost neudělá.

Pojďme si trochu zaspekulovat: Pastrňák s Krejčím pravděpodobně půjdou do první lajny, a tím pádem se v hierarchii propadnou Plekanec s Řepíkem a s bostonským duem v trojčlenném útoku tak nejspíše zůstane Kubalík, který hraje na levém křídle.

Když se posunou „o patro níž“ hráči z lajny první, tak se budou logicky dít i změny v ostatních formacích. A jisté je jedno: Na všechny místo nezbyde!

Po příjezdu Krejčího a Pastrňáka je v týmu hráčů více, než je třeba. Takže z některých, kteří nastoupili v posledním zápase proti Švýcarsku ve čtvrté formaci, budou velmi pravděpodobně náhradníci.

Mezi ohrožené borce patří například centr Roman Horák nebo osmnáctiletý mladíček Filip Chytil. Ti ve skvadře Josefa Jandače nepatřili mezi hvězdy, ale alespoň sbírali cenné minutky, pro které by jiní hokejisté vraždili. 

Teď ale i na ně dost možná mohou zapomenout, protože jim hrozí, že kvůli Davidům z Bostonu dostanou černého Petra.

ANKETA: Kteří dva hráči by od vás dostali černého Petra?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:30 čtvrtek 6. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 11
  • 11
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8