7 činů, kterými by Daniel Křetínský zklidnil rozzuřené fanoušky Sparty
7/8

7. Vrátit na Letnou srdcaře

Spartě chybí srdce, to vidí snad každý. A to jak na hřišti, tak v „kanclu“. Na trávníku rudý dres obléká parta cizinců. Z českých hráčů, kteří by měli mít Spartu v srdci, teď pravidelně nastupují jen Zahustel, Frýdek, Lafata, Kadlec a poslední dobou i nezkušený záložník Kulhánek. 

Všichni jsou samozřejmě z formy a nikdo z nich navíc není srdcař, lídr a osobnost typu Řepky, Poborského, Novotného či Sivoka, kteří dříve Spartě svou vůdčí povahou pomáhali vyhrávat zápasy.

Tomáš Řepka byl lídrem, který Spartě letos chybí.

Ano, dříve byl takovou personou David Lafata. Jenže on už je dávno za zenitem. Navíc to, co v letošní sezoně zažil, mu také příliš nepomůže. 

Nejdříve to byl kapitán a útočník číslo jedna. Později z něj Stramaccioni udělal ofenzivního záložníka, což klasickému snajprovi příliš nesedělo. 

Pak Lafata putoval na lavičku, poté zase na tribunu. Teď je z něj zase důležitý hráč, jenže je na něm vidět, jak moc se trápí. Góly nepřicházejí a je velmi reálné, že po sezoně Lafata na Letné skončí.

David Lafata zažil nejhorší sezonu v dresu Sparty.

Kariéru měl skvělou, Sparta ale nutně potřebuje právě osobnosti a vítězné vůdčí typy, jako býval on. Není to dlouho, co se reálně mluvilo o návratu bývalého kapitána Tomáše Sivoka, který je znám svou náklonností ke Spartě. 

Sivok se vrátit chtěl, ale nový kouč Andrea Stramaccioni se rozhodl pro jiné muže. Přišel Slovák Štetina z Dukly a Turek Kaya z Galatasaraye.

Dnes je Sivokovi 34 let, hraje v Izraeli a život v Tel Avivu si chválí. Mezitím Spartě lídr obrany žalostně chybí. Navíc stopeři Štetina, Hovorka i Costa pravidelně chybují. Předražený Kaya je zase téměř neustále zraněný. Nebylo by vhodné postavit novou obranu na někom jiném?

7/8
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:06 úterý 31. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7