Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Močili jsme do šamponů, byla to legrace! Dominik Hašek reaguje na hokejový skandál šikany

    Strkání hokejek do análního otvoru, mlácení, ponižování, konzumace exkrementů či močení na spoluhráče ve sprchách! Hokejový svět řeší obří skandál spojený se zvrácenou šikanou mladých hráčů. Dva bývalí hokejisté, z nichž jedním je dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Daniel Carcillo, promluvili o tom, jakou hrůzu zažili v kanadských juniorských soutěžích. Svůj pohled na šokující zpověď hokejistů pro Expres.cz poskytl legendární brankář Dominik Hašek (55). Co si jako nováček prožil?

    „Během sprchování seděli nováčci nazí uprostřed koupelny. Starší hráči na ně plivali a močili. V průběhu vstoupil minimálně jednou trenér Perry, zasmál se a zase odešel,“ uvedl pro The Hockey News známý hokejový ranař Daniel Carcillo, jehož drsná šikana prý natolik poznamenala, že má dodnes psychické problémy.

    „Starší hráči posadili nováčky do vozíku na prádlo. Rozeběhli se s ním tak rychle, jak to jen šlo, proti zdi. Hráči tady utrpěli často zranění, klidně upadli i do bezvědomí,“ šokoval dále dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

    Podle svědectví dalších bývalých hokejistů mělo docházet ještě k horším věcem. Nováčci údajně dostávali hokejkou přes holý zadek takové rány, že si pak nemohli ani sednout.

    Na výjezdech byli někteří zase svlečeni donaha a starší hráči na ně plivali či močili. Trenéři této šikaně měli přihlížet. Podle dalších svědectví byli mladí hokejisté nuceni konzumovat sliny, sperma, moč i výkaly ostatních spoluhráčů, či dokonce kopulovat se zvířaty. 

    „Jsou to systematické věci, které se v hokeji drží už mnoho let. Všichni o nich věděli, jenže ani dnes není reakce dostatečná,“ okomentoval šikanu mladých hráčů právník jednoho z šikanovaných hokejistů.

    Daniel Carcillo z Chicaga (vlevo) v bitce s Toddem Bertuzzim z Detroitu

    Hašek: Platili jsme večeře za starší hráče, šikanu jsem nezažil

    O reakci na obří hokejový skandál jsme poprosili legendárního českého brankáře Dominika Haška, který ve své bohaté kariéře chytal za čtyři kluby v NHL (Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Ottawa Senators). Nikde se prý s ničím podobným nesetkal, dokonce ani na farmě!

    „Byl jsem na farmě přijímaný, když mi bylo 24 let, pak jsem hrál dlouho v NHL a něco podobného si tedy vůbec nepamatuji. Tam, kde jsem byl, se tyhle věci v žádném případě neděly,“ říká Hašek, podle něhož mu v začátcích v NHL pomohlo, že nepřišel jako úplný benjamínek.

    „Samozřejmě ale nemůžu vyloučit, jestli se něco takového dělo v jiných mužstvech. Byly různé párty, kde povinně ti mladíci museli zaplatit večeři za ostatní, očekávalo se, že se plácnou přes kapsu. Ale nějaké ponižování, o tom fakt nevím,“ dodává legendární Dominátor.

    Dominik Hašek

    Šikanu Hašek nezažil ani v českém hokeji. Pravda ale je, že existují jistá nepsaná pravidla, která mladí hráči musí akceptovat. A to po celém světě.

    „Když mi bylo 16 let a přišel jsem do prvního mužstva Pardubic, byla moje povinnost nosit hokejky starším hráčům. Měli jsme také třeba službu, kdy jsme museli ostatní budit. Sem tam nás starší hráči pro něco poslali. To bylo v 80. letech běžné. Půl roku jsem také svým spoluhráčům vykal, nebylo to nutné, ale já jsem si nedovolil jim tykat. Když bylo letní soustředění, nosili jsme medicinbaly, to byla také práce pro mladé,“ vzpomíná dále Hašek.

    Dominik Hašek a Jaromír Jágr slaví zlato z Nagana.

    V šatně jsme spoluhráčům močili do šamponů, vzpomíná Dominátor

    Jeden z šikanovaných hráčů se také svěřil, že ho starší hokejisté nutili užívat drogy. S tím se Hašek také nesetkal.

    „Drogy nikdy v životě, naštěstí jsem nebyl ani v prostředí, kde by se drogy braly. Co se týče alkoholu, ne že bych byl nucený pít, ale tam to je tak, že mi třeba říkali, ať nejsem srab a ať se napiju. To se mi stávalo, když jsem přišel do áčka. Takové ty hecovačky, ty od starších asi byly. V žádném případě mě ale nikdo nenutil, do takového levelu se to nedostalo,“ říká Dominik Hašek, který se Expresu svěřil také s jednou velice zajímavou vzpomínkou ze sprchy.

    „Je mi to blbý říkat, ale s klukama jsme z legrace v kabině čurali do šamponů a sledovali jsme, kdo si tím pak umyje hlavu. Nebylo to v rámci nějaké šikany, bylo to tehdy na hraně, ale byla to jen legrace,“ vzpomíná s úsměvem na tváři Hašek. 

    Výše popsanou šikanu ale brankář jednoznačně odsuzuje. „To je hrozné, je to naprosto za hranou,“ dodává fenomenální brankář.

    Ve videu se můžete podívat na rozhovor s Dominikem Haškem natočený během karantény.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:11 středa 21. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      156
    • Tvl
      53
    • Super
      48
    • Sladký
      41
    • Haha
      33
    • Cože
      30