Hvězda v maléru! Půjde fotbalový bůh Cristiano Ronaldo do basy?

Cristiano Ronaldo bere pohádkové peníze, o kterých celý svět jen tiše sní. To se ale odráží také na daních, které tento svalnatý fotbalista musí platit. Veřejnost ale šokovala zpráva, že portugalský borec v letech 2011–2014 stát okradl až o 14,7 milionů eur. Půjde snad dvaatřicetiletý fenomenální sportovec do basy?

Podobně jako portugalský snajpr oškubal Španělsko poměrně nedávno i jeho sok z Barcelony Lionel Messi. Ten byl loni společně se svým otcem Jorgem odsouzen k 21 měsícům vězení a pokutě 3,5 milionů eur.

Důvodem bylo to, že připravil stát na daních o 4,2 milionů eur, tedy přibližně 101 milionů korun. Jak to, že argentinský fotbalista tedy nesedí v base?

Španělské zákony totiž říkají, že lidé, kteří spáchali pouze nenásilné trestné činy, za které si mají odsedět méně než dva roky, a mají čistý rejstřík, do vězení nejdou.

Podobný osud jako Messiho potká nejspíše i Cristiana Ronalda. Portugalský kanonýr bude muset zaplatit pořádně tučnou pokutu a možná ho čeká rozsudek, který bude šokovat celý svět.

Kriminálu se Ronaldo bát nejspíše nemusí.

Do vězení ale nejspíše stejně jako Messi nezamíří. I přestože si díky daňovým únikům přišel na ještě větší peníze než jeho velký rival z konkurenční Barcelony.

Hvězda Realu Madrid patří mezi nejlépe placené sportovce, ale svůj příjem si Ronaldo „okořenil“ ještě o více jak 14 milionů eur, vězeňského oblečení se ale tato módní ikona bát nejspíše nemusí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 čtvrtek 12. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 10
  • 10
  • 9
  • 8