5 důvodů, proč je Ronaldův přestup do Juventusu skvělá volba

V posledních dnech se ve fotbalovém světě neřeší prakticky nic jiného než avizovaný přestup portugalského kanonýra Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín. Mnozí kroutí hlavou a nechápou, co fenomenálního útočníka na přestupu tak láká. My ale víme, co za tím vězí!

1) Nová motivace

Každý dobře ví, že Cristiano Ronaldo je jako stroj, který doslova žije pro úspěchy. Pro vítězství udělá cokoliv. Miluje nablýskané trofeje a také překonávání rekordů. Druhého hráče s takovouto vítěznou mentalitou byste na světě těžko našli.

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Jenže on za poslední roky s Realem Madrid vyhrál vše, na co si jen vzpomněl. Španělskou ligu dvakrát, Ligu mistrů dokonce čtyřikrát, z toho třikrát po sobě. Z vyhrávání v dresu Bílého baletu se tak pomalu, ale jistě stává stereotyp, který Ronaldo potřebuje nutně změnit. 

Jestli totiž Ronaldo něco miluje více než vyhrávání, pak jsou to dost možná nové výzvy. Nové výzvy, díky nimž může svým kritikům ukázat, že je ještě unikátnějším fotbalistou, než na první vypadá.

2) Je to možnost stát se ještě více nesmrtelným

Pokud Ronaldo do Juventusu skutečně zamíří, tak před ním jedna nová výzva leží. Může se stát hráčem, který za svou kariéru vyhrál Ligu mistrů, nejprestižnější klubovou soutěž, se třemi různými kluby.

Cristiano Ronaldo s trofejí pro vítěze mistrovství světa klubů.

I proto o něj Juventus tolik stojí. Ronaldo je magnet na úspěchy, a pokud by se mu povedlo opanovat Ligu mistrů i v dresu „Staré dámy“, pak by se stal ještě více nesmrtelným, než je teď. 

A to je co říct!

3) Bude to mít kousek do města módy

Teď jeden důvod trochu na odlehčenou. Ronaldo je známý módeman. 

Cristiano Ronaldo je známý módeman.

Miluje být díky svému oblečení středem pozornosti a jistě by uvítal, že by to měl do Milána, který bývá označován coby město módy, něco přes hodinku autem.

4) Bude nejlépe placeným hráčem světa

Peníze v současné situaci pro Ronaldo nejsou na první místě. To by jinak vzal laso z Číny, kde by si přišel na peníze, které mu nedá žádný evropský klub.

V Juventusu by ale podle posledních zpráv měl podepsat smlouvu, která mu zaručí 780 milionů korun ročně, což je o 225 milionů víc, než Ronaldo bere v Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo, hvězda Realu Madrid.

A ještě jako bonus by mu zůstala naprostá většina zisků z reklamních smluv, jelikož v Itálii by na daních za příjmy ze zahraničí odvedl jen zlomek částky, kterou musel odvádět ve Španělsku.

Pokud vše klapne, tak se Ronaldo stane nejlépe placeným hráčem na světě. A to by portugalského bombarďáka jistě hřálo u srdce. Není totiž tajemství, že si přeje být nejenom nejlepší, ale také nejlépe ohodnocený. 

5) Zahrají si proti němu i Češi

Přestup Cristiana Ronalda do italského Juventusu by měl potěšit i české fotbalové nadšence.

V italské Serii A totiž působí několik českých reprezentantů a ti by tak získali velké zkušenosti z duelů proti jednomu z nejlepších hráčů historie.

Patrik Schick z římského AS.

Jankto, Barák či Schick v příchod CR7 jistě pevně doufají. Zahrát si proti takové legendě, to se každému jen tak nepoštěstí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:43 úterý 6. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 21
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8
  • 7