Ronaldo válí na Euru, dál ale čelí obvinění ze znásilnění: Oběť po něm chce neuvěřitelnou sumu!

Jde nejspíše o jeho poslední Euro v kariéře, a tak si ho Cristiano Ronaldo hodlá užít se vším všudy a ideálně dovést Portugalsko opět ke zlatu. V prvním zápase dvěma góly sestřelil Maďarsko, teď si brousí zuby na Němce. Ve skutečnosti ale portugalská megastar nemá před zápasy úplně klidné spaní, stále se totiž táhne soud kolem Ronaldova údajného sexuálního útoku, jehož se měl dopustit v roce 2009. A oběť po něm chce odškodné v přepočtu bezmála 1,7 miliardy korun!

O co jde? Cristiano Ronaldo v roce 2009 v baru v Las Vegas flirtoval s jistou Kathryn Mayorgaovou (tehdy 25, dnes 37), existují dokonce kamerové záběry, jak se žena kolem slavného fotbalisty vine a něco mu šeptá do ucha.

Následně se spolu měli přesunout do hotelového pokoje. Právě tam údajně Ronaldo na americkou učitelku zaútočil a znásilnil ji. Následně jí měl říct, že se omlouvá, že je jinak dobrý chlap.

Fotbalistovi právníci se později s Mayorgaovou mimosoudně vyrovnali, měla dostat částku kolem 8 milionů korun. 

Nemusí to pochopitelně znamenat, že Ronaldo ženu skutečně znásilnil, mohl se zkrátka chtít vyhnout mediálnímu skandálu, když začala žalobou hrozit.

Teď ale Kathryn Mayorgaová tvrdí, že mlčenlivost podepsala pod nátlakem a nebyla psychicky způsobilá. A chce „jinou“ pálku. Odškodné její právníci vyčíslili na 56 milionů liber, což je v přepočtu bezmála 1,7 miliardy korun!

Ještě v klubu na Ronaldovi mohla nechat oči, později s ním prý ale Kathryn Mayorgaová odmítla mít sex, a tak ji prý znásilnil.

Jak k horentní sumě, odpovídající přibližně dvěma ročním platům portugalské hvězdy, došli? Prvních 18 milionů liber má být za „bolest a utrpení způsobené v minulosti“, dalších 18 milionů za „bolest a utrpení vzniklé v budoucnosti“ a zbylých 18 milionů jako náhrada škody.

Mayorgaová již podle serveru The Sun do snahy stáhnout Ronalda z kůže investovala 1,4 miliony liber (asi 41,5 milionů korun), většinu z toho za právní poplatky.

Cristiano Ronaldo vinu striktně odmítá.

„Rozhodně popírám obvinění vznesená proti mně. Znásilnění je ohavný zločin, který jde proti všemu, čím jsem a v co věřím. Chci očistit svoje jméno, odmítám krmit mediální podívanou vytvořenou lidmi, kteří se chtějí prosazovat na mé náklady,“ uvedl Ronaldo.

Cristiano Ronaldo v úvodním duelu proti Maďarsku

Jeho právníci se nyní snaží žalobu smést ze stolu. Poukazují na to, že právní společnost Stovall & Associates, která zastupuje Kathryn Mayorgaovou, měla nelegálně získat stovky dokumentů a jít s nimi za policií v Las Vegas, aby se případ pokusila znovu otevřít. Soudu ale právníci tyto dokumenty nepřiznali.

Zda si Ronaldo dokáže udržet chladnou hlavu i přes nejnovější vývoj v případu, se ukáže i dnes. Portugalci vyzvou silnou reprezentaci Německa, která musí za každou cenu napravit prohru z úvodního zápasu proti Francii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:15 neděle 17. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2