Zvrácenost v Rusku: Fotbalové chuligány nahnali do ringu, stadion jim nestačí

Většinou se potkávají při městských bitkách, drsných střetech před fotbalovými zápasy. Jenže ruští koumáci udělali z bitek chuligánů ještě zvrácenější zábavu.

Na každé straně pět urostlých habánů. Spoře osvětlený ring, sličná moderátorka, K tomu šest rozhodčích, kteří mají svého šéfa.

Nejprve nastupují černí, ve fotbalové hantýrce domácí: Barbarians St. Peterburg. Jméno Barbarinas nemá opravdu nic společného se slavným týmem ragby, který gentlemanskou hrou baví celý svět. Proti hrdlořezům z Petrohradu se staví modří, Poláci z Gdyně. V ringu se potkávají skupiny ze zemí, kde jsou fotbaloví chuligáni nejhorší.

Začíná opravdu, ale opravdu ostrá bitka.

„Co to je? Zasr... kopání. Pět chlapů na jednoho, pojďme na to. Viděl jsem kopání do hlavy, viděl jsem zničený mozek v budoucnosti. Je to absolutní brutalita,” napsal na facebookový profil Hooligans Fighting Nicole Speckmaier.

Znak Hooligans Fighting je všeříkající.

Je to trefný popis. Poláci získávají převahu, jsou jasně silnější. Postupně odpadává jeden Rus za druhým, proto se zvyšuje převaha šílenců z Gdyně. Dva na jednoho, tři na jednoho, nakonec pět na jednoho. Rozhodčí jen odtahují bezvládná těla z ringu.

„Tohle není chuligánský zápas. Tam se nikdy nedokopová na zemi,” podotkl jeden z dalších komentujících.

Je to tak hooligans (při jejich zvrácenosti) dodržují při předem dohodnutých střetech aspoň nějaká pravidla. Domluví se počty, možnost ozbrojení, například baseballové pálky, zásadně se takzvaně nedokopává na zemi.

Tohle přesně se přitom v ringu dělo.

Není však vůbec div, že pořadatelé pozvali do Ruska Poláky. Ti jsou společně právě s ruskými považováni za největší evropskou hrozbu. To se ukázalo i během a před loňským mistrovstvím Evropy.

Do bitek se pustili, ještě než začal velký turnaj. Malý trénink si někteří z ruských hooligans dali už na cestě do Francie. S protivníky nebyl problém, stačilo se domluvit s polskými kolegy. Setkali se na cestě, skupina fandů Lechu Poznaň a grupa zvaná Ruská ekipa. Bojovalo se čtyři proti čtyřem, vítězství si do obskurní tabulky zapsali Poláci.

Stejně jako v ringu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:14 neděle 28. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 22
  • 21
  • 14
  • 12
  • 11