Brazilský zápasník, co umlátil Grznára za 40 vteřin: Přišel o kus lebky, teď se vrací do klece

Zkušený MMA zápasník Charles Andrade (38) se v Česku proslavil díky zápasu s kontroverzním kulturistou Filipem Grznárem (35). Brazilci stačilo pouhých 40 vteřin na to, aby plzeňského svalovce ukončil tvrdými údery na zemi. Od krvavého střetnutí uplynuly více než tři roky. Andradeho život i kariéru zkomplikovalo velmi vážné zranění hlavy. Před časem věčně usměvavý bijec přišel o kus lebky! I přestože se psalo o tom, že už nikdy nebude moct zápasit, brazilský ranař se teď rozhodl pro velmi riskantní návrat do klece. Důvod? Chce svými pěstmi uživit rodinu, kterou miluje nadevše.

V roce 2017 kontroverzní plzeňský kulturista Filip Grznár oznámil, že se na galavečeru organizace XFN utká se zkušeným brazilským zápasníkem Charlesem Andradem. 

Před zápasem, který se upekl na poslední chvíli, Grznár hýřil sebevědomím, na pomoc si povolal dokonce svého kamaráda a nejznámějšího českého MMA bojovníka Karlose Vémolu, který mu pomohl s přípravou. I tak ale Grznár na Andradeho nestačil a zhruba za 40 vteřin bylo po všem. Brazilec známého kulturistu „umlátil“ na zemi.

Plzeňský svalovec s odstupem času uznal, že proti takto zkušenému soupeři vlastně neměl šanci a jeho cílem bylo spíše v kleci vydržet co nejdéle.

Zhruba rok po zmíněném zápase se Andrade postavil do klece proti Polákovi Kijanczukovi a tentokrát měl štěstí, že vůbec přežil.

Inkasoval tak tvrdé údery, že mu po zápase museli lékaři v plzeňské nemocnici odebrat část jeho lebky, aby tak zastavili krvácení do mozku.

Charles Andrade tvrdě maká na svém návratu.

Operace byla velmi náročná, ale naštěstí i úspěšná. „Jsem o. k.,“ hlásil po zákroku Andrade, který poté odcestoval do rodné Brazílie s helmou na hlavě. Lékaři mu zakázali zápasit, což pro něj byla přímo tragická zpráva.

Andrade zápasil celý život, s normální prací nemá takřka žádné zkušenosti. Musel tedy vymýšlet, jak uživit svou početnou rodinu, kterou miluje. 

Po sociálních sítích tehdy dokonce kolovaly různé výzvy s odkazem na transparentní účet. Vybrané peníze měly jít na pomoc Andrademu a jeho rodině.

Charles Andrade po operaci

Lékaři mu návrat zakázali, on se vrací kvůli rodině

Brazilec je ale bojovník tělem i duší a bez vrcholového sportu dlouho nevydržel. Redaktorovi Expresu se Andrade svěřil, že už nějakou dobu maká na svém návratu a podle všeho by se měl v kleci ukázat znovu začátkem příštího roku.

„Mám v plánu zápasit v lednu, jsem už na 99 procent připravený,“ hlásí odvážný Brazilec, který se do klece vrací, i když mu návrat výrazně nedoporučili lékaři.

„Chci ještě dva poslední zápasy a pak definitivně skončím. Musím bojovat, protože potřebuji peníze. Chci zabezpečit svou rodinu,“ vysvětlil riskantní comeback Andrade.

Charles Andrade tvrdě maká na svém návratu.

Pokud vše klapne, brazilský zápasník by se měl představit českým fanouškům na galavečeru v Karlových Varech, který by měla pořádat organizace Fight Night West.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:40 pátek 12. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 23
  • 18
  • 17
  • 16
  • 16