Je konec. Češi uzavřeli trapas zvaný EURO 2016

Pavel Vrba se během osmifinále velmi často rozčiloval. | foto: iDNES.cz

Nejnudnější tým mistrovství Evropy jede domů. Je to smutné, ale je to česká reprezentace. Ve třetím utkání EURO 2016 totiž prohrála s Tureckem 0:2. Byl to třetí díl špatného seriálu, jenž by mohl dostat název Český fotbalový zmar.

Nějaké to pivo po zápase, cesta do Tours, kde tým sídlil, zabalit a domů do Česka. Bez fanfár, zato se značkou EUROzklamání. Čeští fotbalisté nezvládli ani třetí zápas na mistrovství Evropy.

Tomáš Necid se vehementně snažil ztéci tureckou obranu.

Turci, ano ten rozhádaný a rozklížený mančaft, je celkem v klidu na stadionu v Lens, kde se proslavil Vladimír Šmicer, porazili a poslali pryž z nablýskané scény evropského fotbalu.

Naprosto zaslouženě. Celek vedený Pavlem Vrbou byl na mezi kontinentální šlechtou za lokaje, zkrátka jen kompars.

První půle zápasu s Tureckem přitom nebyla z české strany vůbec marná. Čeští fotbalisté šance měli. Rozhodně víc než v předchozích dvou zápasech dohromady.

Burak Yilmaz se raduje z prvního gólu zápasu.

Jenže neproměnili ani jednu. Obránce Tomáš Sivok hlavičkoval po rohovém kopu do tyče, Pavel Kadeřábek nezvládl nájezd z pravé strany. Byl prakticky sám, střílel však velmi nešikovně. Jaroslav Plašil pak velmi povedenou střelou vyzkoušel tureckého gólmana. Ten situaci zvládl.

Stejně jako jeho spoluhráči akci v 10. minutě. Přišel rychlý výpad po pravé straně, centr před bránu a první branka. Pro Čechy to byla rána do srdce. V tu chvíli bylo jasné, že musí dát dva góly.

Český tým, který bojoval o postup do osmifinále mistrovství Evropy.

Druhá půle byla křečí, nepomohlo ani nasazení druhého útočníka Milana Škody, který se tak skvěle předvedl v duelu s Chorvatskem.

Zklamaný trenér českých fotbalistů Pavel Vrba.

Navíc přišel druhý zásah na komoru. Pravda, branka Turků padla po titěrném ofsajdu, ale ani to nic nemění na faktu, že Češi v tu chvíli bránili jako zájezdní jedenáctka. Převaha před vlastní bránou jim byla k ničemu.

Pak už zápas jen tak poklidně plynul, Češi byli bezradní.

Tomáš Rosický, zraněný kapitán, strávil zápas na lavičce.

EURO se tím pro Čechy uzavřelo. A může to být konec několika velkých jmen. Odejde Tomáš Rosický? Petr Čech? Pavel Vrba do Ruska?

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:56 středa 19. října 2016. Anketa je uzavřena.

  • 26
  • 15
  • 12
  • 7
  • 7
  • 4