Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Žvejkale, končíš! Fanoušci zuří po historickém krachu v Pekingu, chtějí Pešánovu hlavu

    Propadák, ostuda, krach... Tak by se dalo popsat účinkování českých hokejistů na olympiádě v Pekingu. Parta kolem kapitána Romana Červenky na turnaji končí po prohře 2:4 se Švýcarskem. Fanoušci na sociálních sítích žádají okamžitý konec neoblíbeného trenéra Filipa Pešána, který jako první kouč v historii nedokázal českou reprezentaci dovést do alespoň do čtvrtfinále na olympijských hrách.

    Češi začali zápas proti Švýcarům dobře a šli v 11. minutě do vedení po brance Lukáše Kloka. Pak ale přišly čtyři přesné zásahy do sítě Šimona Hrubce a bylo vymalováno. 

    Utkání se ještě snažil zdramatizovat kapitán Roman Červenka. Jeho gól čtyři minuty před koncem ale na obrat nestačil. 

    Svěřenci kouče Filipa Pešána se s olympiádou rozloučili s bilancí dvou výher (jedna z nich byla na nájezdy, pozn. red.) a dvou proher. Švýcaři se ve středu utkají ve čtvrtfinále s Finskem.

    Zmíněný Filip Pešán se tak dostal pod ještě větší tlak. Mladý trenér čelil velké kritice už před turnajem.

    V nedávném rozhovoru pro Expres.cz naznačil legendární Dominik Hašek, že pokud Pešán nepřiveze z Pekingu medaili, měl by se začít bát o místo.

    „Podle toho, jak to člověk slyší z médií, to vypadá, že ano,“ řekl nám Hašek, který ale věřil, že Češi na turnaji přesvědčí a po dlouhých letech skončí „na bedně“.

    Nejhorší trenér v historii, musí skončit, zuří fanoušci

    Podle reakcí na Facebooku České hokejové reprezentace je zřejmé, že nad Pešánem zlomili hůl i jeho poslední zastánci z řad fanoušků.

    „Poprosil bych Pešána a Nedvěda o okamžitou rezignaci na svou funkci a omluvu panu Říhovi, jak se dokázali zbavit posledního pana trenéra na české střídačce,“ píše hokejový fanda Martin.

    „Končíš, Pešáne! Jediné pozitivum snad z tohoto zápasu. Král musí dodržet slovo. Doufám, že tam konečně přijde normální trenér,“ přidává se fanoušek David.

    „Pešán je nejhorší trenér všech dob, co kdy měl nároďák. Trio Pešán, Král, Nedvěd, jděte už do háje! Fandil jsem pořád, respektoval jsem, že tam ten žvejkal je, ale čeho moc, toho příliš,“ zuří na sociální síti milovník další českého hokeje.

    Filip Pešán v zápase proti Dánům

    Šéf svazu Král naznačil Pešánův možný konec

    Bude zajímavé sledovat, co se s Filipem Pešánem nyní stane. Prezident svazu Tomáš Král před olympiádou v Pekingu naznačil, že pokud se čeští hokejisté nedostanou do čtvrtfinále, mladý trenér dost možná dostane padáka.

    „Určitě se může stát, že by (Pešán) nepokračoval. Není to jen o umístění, ale i celkovém projevu mužstva. Pokud by se nedostal do čtvrtfinále, to by bylo velmi špatné,“ řekl pro ČT sport Král.

    Podle Krále bude ale velmi těžké najít Pešánova nástupce, protože kvalitních trenérů, kteří „dorostli“ pro nároďák, není mnoho.

    „Variant obecně v Čechách moc není, některá jména si dovedu představit, ale nebylo by seriózní je zveřejnit. Pokud by taková situace nastala, jméno bychom našli,“ tvrdí Král.

    Před časem se spekulovalo o tom, že by se novým koučem reprezentace mohl stát Václav Varaďa, který nedávno dobrovolně skončil v Třinci. 

    Manažer národního týmu Petr Nedvěd ale popřel, že by došlo k dohodě, a nechal se také slyšet, že Varaďovi přeje angažmá v NHL.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:54 středa 15. června 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      34
    • Haha
      19
    • Cože
      8
    • Trapas
      6
    • Sladký
      5
    • Tvl
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...