Česko porazilo Skotsko: Zhroucení fanoušci, brankář chycený v síti, trenérův taneček a hvězda Schick

Nebyla to zrovna reklama na fotbal, ale první body jsou doma! Češi v úvodním zápase na mistrovství Evropy porazili Skoty 2:0, obě branky dal útočník Patrik Schick. Zvláště druhá branka byla výstavní a je hitem internetu. Britská média jsou zase plná snímků zdrcených skotských fanoušků, kteří před zápasem věřili, jak jejich miláčci zadupou partu kouče Jaroslava Šilhavého do země, a jen těžko snášejí, že se tak nestalo.

Se Skoty jsou zápasy vždy tvrdé a vyhrocené. Všichni čekali, že utkání bude mít ještě větší říz než v minulosti, a to kvůli kauze Ondřeje Kúdely.

Na hřišti ale emoce příliš neplály, šlo o vyrovnané a relativně klidné utkání, které dvěma brankami rozhodl útočník Patrik Schick. Poprvé se střelec německého Leverkusenu trefil ve 42. minutě hlavou. Chvíli po přestávce přidal pojistku v podobě famózního gólu téměř z poloviny hřiště.

„Byl tam odražený balon a koukal jsem, že gólman byl hodně vysoko. Periferně jsem se podíval, viděl jsem, že je venku, a práskl to tam,“ culil se po zápase Schick, který je poslední dobou ve výborné formě. Trefil se i v generálce proti Albánii.

„Byl to těžký zápas, stál nás hodně sil, zvládli jsme to s nulou vzadu a je to krásné vítězství,“ dodal borec, který byl po právu zvolen hráčem zápasu.

Patrik Schick slaví branku nad Skotskem.

Schickovu neuvěřitelnou branku, kterou se nyní baví celý svět, ocenil i hvězdný záložník Tomáš Souček. 

„Je to pohádka, vstřelit takový gól. Hráči se nemusí snažit o nejlepší gól šampionátu, ten je daný,“ řekl po zápase defenzivní středopolař.

Zápas po skončení samozřejmě vyprodukoval mnoho zajímavých momentů, jako je například taneček trenéra Jaroslava Šilhavého, jehož pozoruje zklamaný Steve Clarke.

Trenér Jaroslav Šilhavý předvádí radostný taneček, zatímco ho sleduje zklamaný...

Brankář Skotska David Marshall se navíc už nyní stává virálním hitem kvůli záběrům, kde je zamotaný v síti jako chycený delfín.

David Marshall to už schytává na sociálních sítích.

Skotové věřili, že Čechy zadupou do země, po zápase fanoušci smutnili

Zatímco čeští fanoušci na sociálních sítích vynášejí partu kouče Šilhavého do nebes, britská média jsou plná snímků smutných skotských fanoušků.

Zklamaní fanoušci na tribuně.
Pro Skoty je to obrovské zklamání.

Reakce Andrewa Robertsona na prohru

Ti si před zápasem s českým výběrem hodně věřili. Někteří z nich cítí k českým fotbalistům nevraživost kvůli kauze Ondřeje Kúdely. 

Slávistický stoper měl v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy proti skotským Rangers rasisticky urazit domácího záložníka tmavé pleti Glena Kamaru. 

Kúdela rasismus odmítá, a i když o tom neexistují žádné důkazy, dostal desetizápasový trest a na letošním šampionátu hrát nemůže.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:26 úterý 12. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 148
  • 13
  • 11
  • 11
  • 11
  • 9