Nuda ve Wembley a postup až ze třetího místa. Česku v osmifinále hrozí černí koně šampionátu

Fotbalová bída! Duel Česka s Anglií sliboval bitvu o první místo a vrchol skupiny D, namísto toho přinesl všehovšudy tři střely na branku. Dvě z nich si připsala Anglie, načež jediný gól vstřelil hvězdný Raheem Sterling. Pro českou reprezentaci nakonec první prohra na Euru znamená až třetí místo ve skupině.

To naštěstí nese postup, a to díky poupraveným pravidlům, kdy do vyřazovací fáze postupují i čtyři týmy ze třetích míst jednotlivých skupin. 

Češi díky tomu měli postup ze skupiny jistý už před zápasem. Otázkou bylo jen to, zda vybojují první místo, udrží druhé, nebo spadnou na třetí.

Česko vs. Anglie

Nakonec platí poslední varianta. Chorvatům se totiž podařilo přestřílet Skoty poměrem 3:1, takže mají sice stejně bodů jako Česko, ale lepší skóre.

Co to pro nás znamená?

Český tým s jistotou vyzve vítěze jiné ze skupin. Prognózy úplně příznivé nejsou. Soupeřem pro osmifinále budou buďto Nizozemci, Belgičané, anebo vítěz skupiny E. Tam se o prvenství rve Švédsko, Slovensko a Španělsko.

Angličtí fanoušci mohou slavit.

Los to není jednoduchý, nicméně ve vyřazovací fázi šampionátu si soupeře lze jen těžko vybírat. Jedno je jisté, český tým se bude muset zvednout.

Proti Anglii totiž prakticky neohrozil branku, ačkoliv v prvním poločase lze pár světlých pasáží najít. Rozhodně však reprezentace neselhala, Angličané patří k favoritům Eura.

Zápas sledoval i britský následník trůnu princ William.

Neprosadila se tentokrát ani prozatímní hvězda českého týmu, útočník Patrik Schick. Toho ve druhém poločase nahradil Tomáš Pekhart. Kanonýra, který jinak pálí za německý Leverkusen, ale nelze příliš z něčeho vinit, protože se dočkal téměř nulové podpory od spoluhráčů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:15 středa 20. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 12
  • 11
  • 11
  • 11
  • 8