Amatéři z ČT: Čapoun řešil místo Kúdely trávník a na Nigerijce mluvili francouzsky

Už podruhé za krátkou dobu pražská Slavia předvedla skvělý výkon v Evropské lize proti slavnému soupeři, ale fotbalovou veřejnost zajímalo něco úplně jiného. Po Romanu Prymulovi na VIP tribuně tentokrát Slavii „vypálil rybník“ obránce Ondřej Kúdela a jeho údajné rasistické poznámky směrem k jednomu z hráčů Rangers. Stoper sešívaných měl být navíc po zápase napaden třemi domácími hráči. A co dělali fotbaloví experti z České televize? Ti mezitím řešili trávník a ztrapnili se tím, že na Nigerijce Petera Olayinku mluvili francouzsky!

Fotbalová Slavia zvládla vyhrocený zápas na horké skotské půdě a po výhře 2:0 postoupila přes Rangers do čtvrtfinále Evropské ligy.

Více než další skvělý výkon svěřenců kouče Jindřicha Trpišovského ale celý fotbalový svět řeší údajný rasismus stopera Slavie Ondřeje Kúdely. Ten měl podle hráčů Rangers záložníkovi tmavé pleti Kamarovi pošeptat do ucha, že je „zas*aná opice“. Sám Kúdela toto nařčení ale odmítá.

„Řekl jsem mu: ‚You‘re fucking guy.‘ Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus,“ řekl pro klubový web Kúdela, který byl po zápase surově zmlácen třemi hráči Rangers, jedním z nich byl právě Kamara. 

Incidentu měl přihlížet trenér skotského klubu Steven Gerrard.

Incidentu měl přihlížet legendární Steven Gerrard, trenér Rangers.

Ještě než došlo k napadení, britská média chrlila jeden článek za druhým o Kúdelově údajném rasismu. Sociální sítě praskaly ve švech. 

Poté, co se vlastně stalo na hřišti, se pídili samozřejmě i čeští fanoušci. Od fotbalových expertů z České televize, která přímý přenos vysílala, se ale odpovědi bohužel nedočkali.

Bývalý fotbalisté Günter Bittengel a Vladimír Šmicer spolu s moderátorem Pavlem Čapkem jako by předstírali, že k žádnému incidentu na hřišti vůbec nedošlo. Místo aby se hráčů Slavie zeptali, co se mezi Kúdelou a Kamarou odehrálo, vyptávali se na kvalitu trávníku či na vysněného soupeře v dalším kole soutěže, což jsou témata, která v tu chvíli nikoho z diváků nezajímala.

Korunu tomu trio expertů nasadilo ve chvíli, kdy Pavel Čapek oznámil, že Vladimír Šmicer otestuje svou francouzštinu a vyzpovídá nigerijského útočníka Slavie Petera Olayinku.

„Dám mu stejné otázky jako Delimu,“ řekl pobavený Šmicer, který příliš nevěděl, na co se hráčů ptát. 

„Měl by ses ho zeptat hlavně na ten gól,“ poradil mu zkušený novinář Čapek, který i přes své mnohaleté zkušenosti vůbec nepochopil, že tématem číslo jedna bude drsná potyčka mezi Kúdelou a Kamarou na konci zápasu, a ne branka na 1:0.

Nikomu ve studiu na Kavčích horách ovšem nedošlo, že úředním jazykem v Nigérii je angličtina a Olayinka tedy absolutně nerozuměl, na co se ho Šmicer ptá.

„Mluvte anglicky, já francouzsky neumím,“ řekl Šmicerovi střelec prvního gólu.

Šmicer na Olayinku mluvil francouzsky, ten vůbec nerozuměl.

Monumentální fail, pálí do Čapka kolega z branže

Není divu, že když běží fotbal v České televizi, někteří diváci raději vypínají zvuk a modlí se, aby příští přenos raději vysílala komerční stanice O2 TV.

Z tragikomického výstupu expertů v České televizi si na sociální síti dělal legraci i novinář serveru Seznam Zprávy a zapálený fotbalový fanoušek Jindřich Šídlo.

„Nemohl by se pan Čapek zeptat Trpišovského, co se tedy řešilo s tím Kúdelou? Spíše než na to: Jak moc vám pomohl brzký gól?“ napsal na Twitteru Šídlo.

„Všichni teď řeší, co řekl Kúdela Kamarovi, a za dvacet minut po zápase o tom ve studiu nepadne ani slovo? Monumentální fail,“ přidal se Šídlův kolega Hošek.

„ČT by se měla opravdu vážně zamyslet, jestli by Čapek měl ještě moderovat fotbalová studia. Se sérií floskuloidních otázek už je směšný. Nezeptá se na nic ani ve chvíli, kdy na sociálních sítích kolují snímky zadržovaných hráčů Slavie na hřišti,“ pálí do dlouholetého sporťáka České televize jeden z fotbalových fanoušků na Twitteru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:06 sobota 17. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 119
  • 23
  • 20
  • 20
  • 11
  • 10