Tenisový zkrachovalec Becker: Na internetu se draží jeho trofeje. Kterou si koupíte?

Trojnásobný vítěz Wimbledonu Boris Becker (51) už delší čas bojuje s obřími dluhy. Jeho finanční situace se nelepší. Spíše naopak, tenisová legenda je na tom stále hůř a hůř. Zašlo to tak daleko, že se v těchto dnech na internetu koná dražba Beckerových trofejí. Ani to ho ale nejspíše nezachrání!

Poprvé Boris Becker ovládl Wimbledon v sedmnácti letech. Zapsal se do historie jako nejmladší vítěz tohoto slavného turnaje. 

Necelý týden před startem 133. ročníku prestižního tenisového svátku se na internetu draží trofeje německé legendy.

Becker je totiž už delší čas ve velice špatné finanční situaci. V roce 2017 vyhlásil bankrot. Své dluhy absolutně nezvládá splácet a není proto divu, že věřitelům došla trpělivost. Na slavného Němce byla tedy uvalena insolvence.

Ve zmíněné online dražbě je na prodej přes 80 předmětů. Mezi nimi je téměř 50 trofejí, které Becker ve své fenomenální kariéře získal. 

Od pondělí se koná online dražba. Můžete si koupit některé trofeje, které vybojoval Boris Becker.

Draží se ale také cenné fotografie či hodinky bývalého tenisty. Aukce končí 5. července a pořádá ji britský aukční dům Wyles Hardy & Co.

Britská média odhadují dluhy Borise Beckera na několik desítek milionů eur. Do tíživé finanční situace se dostal kvůli svému velice nákladnému životnímu stylu. Nepodařily se mu také některé investice.

Boris Becker je na dně.

Boris Becker ale není jediným tenisovým zkrachovalcem. Do finančních problémů se dostal i legendární Švéd Björn Borg. 

Björn Borg si také užil své.

Ten se vrhl do světa módy a promrhal většinu svého jmění. Jen taktak odvrátil osobní bankrot. Na rozdíl od Beckera ale unikl tomu, aby musel prodávat své trofeje. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:09 středa 23. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 24
  • 24
  • 23
  • 23
  • 23