Sedí na lavičce a berou o 7 milionů více! Oslavovaný Dočkal je vedle Kangy chudý příbuzný

Má být vytouženým lídrem a spasitelem nejslavnějšího českého klubu. Bořek Dočkal (30), kapitán fotbalové reprezentace a navrátilec do pražské Sparty, ale na Letné zrovna královskou gáži nedostal. V týmu se najdou minimálně dva jeho „poddaní“, kteří berou víc! A to jeden z nich je na marodce a druhý byl po Dočkalově comebacku odsunut na lavičku náhradníků a kolují zvěsti, že se s ním do budoucna již nepočítá.

V Číně Bořek Dočkal pobíral zhruba 80 milionů korun ročně. Pro českého fotbalistu naprosto pohádkový příjem.

I tak se ale Dočkalovi i jeho ženě v Asii vůbec nelíbilo a kreativní záložník si tak vymodlil odchod do Sparty, kde zažil nejlepší éru své kariéry. Je jasné, že se musel trochu uskromnit, protože Sparta nemůže nabídnout to co zámožný čínský klub.

Podle našich informací Dočkal dostal na Letné zhruba 1,5 milionu korun měsíčně, což je 18 milionů ročně. 

Kapitán fotbalové reprezentace se tak zařadil mezi největší boháče tuzemské nejvyšší soutěže. Po českých trávnících ale pobíhá několik borců, kteří berou ještě výrazně více než tento sparťanský spasitel.

Pro příklady nemusíme chodit daleko. Pár takových najdeme právě na Letné.

Třeba gabonský středopolař Guélor Kanga (28), kterého příchod Bořka Dočkala odsunul na lavičku náhradníků, podle informací Deníku Sport pobírá 2,1 milionu korun měsíčně, tedy přes 25 milionů ročně. 

Guélor Kanga, největší sparťanský rebel a jeden z nejlépe placených hráčů v týmu

To je celkem znatelný rozdíl, zvlášť když vezmeme v potaz, že Dočkal je miláček tribun, muž, který toho pro Spartu už hodně udělal. 

Oproti tomu Kanga je individualista a problémový muž. Tvrdé jádro fanoušků ho příliš nemusí a poslední dobou ho kritizuje i trenér Ščasný. Šušká se o tom, že není ani příliš oblíbený v kabině a po konci sezony mu Sparta ukáže dveře.

Ještě více pak pobírá izraelský křídelník Tal Ben Chaim (29). Ten by měl být každý měsíc bohatší o tři „mega“, ročně si tedy přijde na 36 milionů. 

Tal Ben-Chaim, štědře placený borec, který je v současné době na marodce.

Ben Chaim je v současné době na marodce. Než se zranil, na trávníku ale vůbec nepřesvědčil o tom, že by měl být pro Spartu přínosem, často byl označován za jeden z nejméně povedených přestupů Sparty za poslední roky.

Výrazně více než Dočkal ve Spartě dostal i Nicolae Stanciu, rumunský playmaker, který v zimě odešel do saúdskoarabského klubu Al Ahli a jehož má právě český reprezentační kapitán na pozici „desítky“ nahradit.

Nicolae Stanciu strávil ve Spartě rok.

Jeho agentka po přestupu do Sparty prohlásila, že Stanciu bude brát 1,1 milionu eur ročně včetně bonusů, což je přes 28 milionů korun.

Takhle to vypadá, že Sparta si svého nového kapitána a lídra neváží a z toho důvodu mu dala méně než výše uvedeným borcům z ciziny. Faktem ale je, že peníze nejsou to, co Dočkala dostalo zpět na Letnou. 

Na rozdíl od Stancia a spol. má třicetiletý odchovanec konkurenční Slavie velkou motivaci za Spartu bojovat a vrátit jí zašlou slávu. A v jeho případě to nejsou jen fráze. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:50 úterý 25. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8
  • 7