Komentář: Biatlonisty žene i uraženost. A pocit, že byli zašlapáni do asfaltu

Byli na dně, teď jsou zase králové. A někteří z nich to dávají najevo. Biatlon je české rodinné stříbro, ukázal i začátek letošní olympiády v Koreji. Dvě medaile za dva dny budiž důkazem. Přesto si některé jeho tváře neodpustily uraženou reakci na objektivní kritiku.

Jiří Rejman je sice novinář, komentátor České televize, ale také echt biatlonový fanoušek. To se ví, provází slovem vzepětí tohoto druhdy malého sportu v posledních letech.

Zase se to ukázalo na olympiádě v Pchjongčchangu při závodě mužů na deset kilometrů. Michal Krčmář si v něm doběh pro famózní stříbrnou medaili a Rejman to prostě nevydržel. Stříbro je satisfakcí českému biatlonu a odpovědí všem kritikům, zahlásil.

Vše o olympiádě čtěte ZDE --->

Ne, to neřekl sám Krčmář, ale „objektivní“ novinář Rejman.

Přesně tak zapadl k Jiřímu Hamzovi, šéfovi českého biatlonu. I on po klání mluvil o kritice, která se na reprezentaci snesla v první části sezony, kdy stály výsledky za starou bačkoru.

Michal Krčmář přijímá gratulace od českého týmu.

„Mnozí nás v prosinci zašlapávali do asfaltu, jsem šťastný, jak se týmu podařilo odpovědět. Jak jsem řekl před olympiádou, v každé disciplíně jsme schopni bojovat o medaili. Ale skutečně ji vybojovat, to je ještě jiný příběh. Pro mě v tuto chvíli příběh neskutečný,“ prohlásil.

Veronika Vítková se do bronzové medaile pořádně zakousla.

Biatlon se viditelně velmi rychle otřepal. V prosinci byl neúspěšný, navíc se pořád řešilo, zda se stihne do olympiády uzdravit hlavní hvězda Gabriela Koukalová. To se nezdařilo, proto nebyly vyhlídky pro Hry v Koreji bůhvíjaké.

Logicky média i fanoušci řešili, jestli může sport, který v posledních letech ohromil Česko, uspět podobně jako na olympiádě v Soči v roce 2014.

To znamená přidat do české sbírky nějakou tu medaili.

Šlo o pochopitelné rozbory i kritiku. Biatlon zajímá statisíce lidí, už to dávno není pobíhání myslivců s puškou po lese, jak ostatně svůj sport nazvala Koukalová, když přebírala korunu pro Sportovce roku 2017.

Od sportovní královny to byl žert, sama ví, v jakém je biatlon postavení. Jeho tváře by se tak ale měly chovat. Uraženost ukazuje jejich úroveň.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 středa 13. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 8
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6