Komentář: Nepatříš mezi nás, vzkázal biatlon Koukalové. Šéfové spadli pod její úroveň

Válka biatlonu s jeho někdejší královnou Gabrielou Koukalovou nekončí. Šéfové sportu, který v posledních měsících spadl ze zlatého obláčku, propásli šanci, jak se vypořádat s uraženou hvězdou. Nepozvali ji na vyhlášení ankety Biatlonista roku.

Poplivala mraky velkých postav biatlonu. Ve své biografii Jiná, jejíž záměr byl šokovat a vydělat, se drsně pustila do lidí, kteří jí pomohli, aby se stala českou (nejen) sportovní celebritou.

Gabriela Koukalová si zavřela dveře do národního výběru, do celého společenství.

Michal Krčmář vystřídal Gabrielu Koukalovou na trůnu pro Biatlonistu roku.

Není sice pravděpodobné, že by po roce, kdy nezávodila, znovu vlétla do biatlonových bojů. Na druhou stranu Koukalová je tak nepředvídatelná (kdo by čekal knihu s razancí atomové bomby?), že je možné všechno.

Přes to všechno je pořád první hvězdou sportu, který se za posledních pár let změnil z pobíhání myslivců s puškou po lese, jak mu říkali dříve kritici, v českou chloubu. Biatlonisté mají olympijské medaile, tituly mistrů světa, Koukalová se stala českým Sportovcem roku.

Tahle podivná dáma je zkrátka legenda. I když kontroverzní.

Veronika Vítková dostala cenu fanoušků.

Proto je špatně, že nebyla pozvána na vyhlášení prestižní ankety, již letos ovládl olympijský medailista Michal Krčmář.

„Naprosto chápu, že mě letos nepozvali. Nezávodila jsem, ani jsem oficiálně a definitivně neukončila kariéru. Vydala jsem knihu, která vzbudila mnoho emocí. Jejich rozhodnutí plně respektuji,“ nechala se slyšet Koukalová.

Je to diplomatické vyjádření, při němž se Koukalová musela usmívat.

Biatlonoví šéfové totiž tímto uraženým rozhodnutím spadli na její úroveň. Nebyli se schopni povznést nad rozmarem jedné zmatené holky a jejího guru (manžela, manažera…) Petra Koukala.

Šéf svazu Jiří Hamza a spol. navíc zahodili možnost, jak definitivně ukončit blbou náladu kolem biatlonu, která se rozprostřela v posledních měsících.

Ne, s Koukalovou se nemuseli bavit, nemuseli ji adorovat, jen ji pozvat…

Stačilo se zamyslet.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 čtvrtek 20. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 76
  • 29
  • 21
  • 21
  • 19
  • 11