Tahle kočka plave za Česko! Simona Kubová míří do Tokia, na olympiádě ji uvidíme naposledy

Česká republika bude mít na olympiádě v Tokiu početné zastoupení. Vedle slavných tenistek či třeba judisty Lukáše Krpálka to ale budou i mediálně ne tolik známé tváře. Třeba plavkyně Simona Kubová běžně titulní strany neplní, přitom české barvy hájila i v Londýně a Riu a na kontě má několik medailí z evropských šampionátů. A to všechno i přes to, že vedle tréninků studuje a má i náročnou práci!

Půvabnou blondýnku čekají zřejmě poslední olympijské hry, pomalu se totiž chystá na konec sportovní kariéry. 

Nepochybně má Kubová velkou motivaci uspět. V Londýně skončila na stovce desátá, Rio jí překazily zdravotní potíže. Letos zatím formu hledá, ale věří si na úspěch. Za ten by považovala semifinále.

Medailí má ve sbírce celou řadu.

Oproti předchozím zkušenostem ji čeká netradiční olympiáda, bude bez fanoušků a zatím je hlavním tématem spíše pandemie koronaviru než sportovní očekávání. 

„Myslím, že už jsme poměrně zvyklí na ty bubliny, které se poslední rok a půl konají. Myslím si, že to bude probíhat obdobně. Jen mám trošku strach z toho, jak tam vypadají ty covidové místnosti, takové ty vězeňské cely. Takže doufám, že nikdo z nás českých sportovců nebude pozitivní. Bude to jiná olympiáda, ale je to olympiáda. A to se počítá,“ řekla Kubová před odjezdem České televizi.

Je tohle nejhezčí česká plavkyně?

Aktuálně má v hlavě olympiádu, ostatně do Japonska odcestovala s předstihem a připravovala se tam na start. Jinak je ale s podivem, co všechno ke kariéře profesionální sportovkyně tato půvabná plavkyně zvládá.

Simoně Kubová to v plavkách sluší.

Simona totiž i pracuje, dělá fyzioterapeutku. Pomáhá ostatním sportovcům na McKenzieho klinice v Kladně, které šéfuje její manžel Kryštof Kuba. Ten patří ke špičce v oboru.

Do akce se jedna z českých nadějí na úspěch pustí v neděli 25. července, když začínají rozplavby na 100 metrů znak.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:14 pondělí 22. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 5
  • 5
  • 2
  • 2
  • 2
  • 1