Antonín Panenka, který bojuje s koronavirem a zápalem plic: Náhlý převoz na Bulovku

Hraje svůj nejdůležitější zápas v životě a vypadá to, že má našlápnuto k vítězství! Legendární fotbalista Antonín Panenka (71) bojuje s koronavirem a do toho se ještě přidal zápal plic. Podle jeho dobrého kamaráda a bývalého reprezentanta Ladislava Vízka (65) byl Panenka ve čtvrtek převezen na pražskou Bulovku a z nejhoršího by měl být už naštěstí venku. „I tak mám ale o něj strach, nebude to nic lehkého,“ řekl nám Vízek.

Bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Vízek se s Antonínem Panenkou pokoušel spojit, ale nedovolal se mu.

„Má vypnutý telefon. Tondu nahánějí kamarádi a fanoušci až z Rakouska. Měl snad milion zmeškaných hovorů. Mluvil jsem ale s jeho kamarádem, který je s ním kontaktu,“ řekl Expresu Vízek.

Od kamaráda Antonína Panenky se Vízek dozvěděl, že legendu Bohemians ve čtvrtek převezli z benešovské nemocnice na pražskou Bulovku.

„Dnes (ve čtvrtek) ho převezli na Bulovku, protože je tam speciální klinika. Chytil zápal plic, není to dobré, ale tam jsou na to připraveni. Tonda je teď na nejlepším oddělení v Praze u těch nejlepších doktorů, snad bude v pořádku,“ sdělil nám Vízek.

Je při vědomí, ale bojím se o něj

Panenkův stav se prý lepší každým dnem. 

„Je při vědomí, ale nebude to nic lehkého ještě. Má stále nechutenství, vůbec nejí, má horečky. Já přesně vím, co prožívá,“ řekl bývalý hráč Dukly, který sám před časem bojoval s koronavirem a nemoc se na něm prý hodně podepsala.

„Měl jsem to samé, ale tedy bez zápalu plic. Bojím se o něj, ale tím, že je na Bulovce, věřím, že to bude dobré,“ zakončil Vízek.

Kromě Panenky se koronavirem nakazila i jeho manželka. Ta ale hospitalizována nebyla a léčí se doma. „Je na tom také špatně a má teploty, ale ta to přečká doma,“ řekl Vízek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 sobota 6. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 19
  • 18
  • 16
  • 15
  • 12