Nechte ho, to není on! Fanoušci Anglie napadli černocha, prý si mysleli, že je to Saka

Prohru ve finále mistrovství Evropy nesou angličtí fanoušci těžce. Tak těžce, že policie desítky z nich zatkla během noci na pondělí za násilí a výtržnosti. Terčem jejich hněvu se stali nejen italští fanoušci, ale podle nejrůznějších zpráv i Britové černé pleti, na nichž si měli agresivní Angličané vylévat hněv za to, že v penaltovém rozstřelu selhala právě trojice černošských hráčů. V jednom z videí se měl stát terčem útoku muž, jehož si podnapilí fanoušci podle některých měli splést se záložníkem Bukayem Sakou.

Video se objevilo na sociální síti Twitter. Je v něm skupina fanoušků, kteří tlačí ke zdi černošského mladíka a křičí na něj. Uživatel, který jej nahrál, tvrdí, že si angličtí fanoušci oběť vyhlédli v domnění, že jde o autora poslední neproměněné penalty, devatenáctiletého Bukaya Saku.

„Angličtí fanoušci napadli muže, o kterém si mysleli, že je to Bukayo Saka. Co se to sakra s lidmi stalo?“ píše muž, který video natočené v londýnských ulicích zveřejnil. 

V komentářích se rozhořela ostrá debata, většina lidí mluví o odporném rasismu, další se ale domnívají, že je popis videa lživý.

Skutečně, zdá se absurdní, že by někdo vůbec uvěřil tomu, že se hvězdný fotbalista pohybuje chvíli po finále Eura v ulicích města jen tak.

Na druhou stranu skupina útočících mladíků byla zřejmě pod vlivem alkoholu, k tomu s nimi cloumaly emoce. A ve videu je jasně slyšet křik: „Ne, ne, ne, nechte ho jít, nechte ho jít. To není on!“ 

Slova tak naznačují, že si fanoušci skutečně muže s někým spletli. Mohl to být právě talentovaný záložník Arsenalu.

Bukayo Saka neproměnil pokutový kop.

Rasové útoky namířené především na trojici neúspěšných penaltových exekutorů Rashforda, Sancha a právě i Saku jsou teď v Británii tématem číslo jedna. 

Na jejich sociálních sítích se množí urážky a emotikony opic. Zastávají se jich ostatní fanoušci, ale třeba i premiér Boris Johnson.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 9. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 111
  • 12
  • 7
  • 6
  • 4
  • 3