Rowdies z Anglie v Praze: Vymlácený bar, útok na policisty a desítky zadržených

Bohužel nepřekvapili! Do hlavního města zamířila početná skupinka vyhlášených fotbalových rowdies z Anglie a podle očekávání o sobě dali vědět už několik hodin před zápasem s českým nároďákem. Útočili na policisty v centru města, poničili známou hospodu a několik chuligánů skončilo v poutech! O pěknou paseku se ale postarali také čeští fanoušci, kteří místo toho, aby oslavili nečekanou výhru 2:1, s Angličany závodili o to, kdo si uřízne větší ostudu.

První problémy s anglickými rowdies se objevily několik hodin před zápasem. Skupinka alkoholem posilněných výtržníků našla útočiště v irském baru u Staroměstského náměstí.

V něm se chovali jako zvěř. Na sociální síti se horkokrevní fanoušci pochlubili zhruba půlminutovým videem, v němž nejprve věší anglickou vlajku nad vchodové dveře podniku. 

Jeden z fanoušků během věšení vlajky dokonce utrhne kus zdi a spadne. Ostatní rabiáti jeho nešikovnost ještě oslavují. Vlajku musela strhnout až neznámá žena, pravděpodobně šlo o zaměstnankyni podniku.

Angličtí rowdies dělají v centru Prahy pěkný brajgl.

Kdo čekal, že tímhle to skončí, mýlil se! 

Angličtí násilníci, kterých do Prahy na zápas s Českou republikou dorazilo až několik tisíc, vyrazili dělat nepořádek na další místa v centru.

Vymlácený bar a útok na policisty

Týdeník Policie na svém Facebooku uvedl, že několik fanoušků v centru Prahy napadlo policisty. Údajně po nich měli házet skleněné lahve, a dokonce i stříkat pepřový sprej!

Angličtí fanoušci na policisty dokonce zaútočili skleněnými lahvemi, či pepřovým sprejem.

Těsně před sedmou hodinou večerní podle agentury Aktu.cz zaútočila asi čtyřicítka českých fanoušků na bar Hany Bany, kde měli sedět chuligáni z Anglie. Češi měli vysklít výlohu.

„Policisté zakročují v centru Prahy ve dvou restauracích proti fotbalovým výtržníkům. Několik osob bylo zajištěno,“ sdělil serveru Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté měli hodně práce i po zápase. Agentura Aktu.cz uvádí, že policie kontrolovala fotbalové fanoušky na ulici Jana Želivského. Snažili se dopadnout další neurvalce, kteří vysklili výlohu Hany Bany.

„Policisté omezili na osobní svobodě celkem 31 osob, z toho 14 cizinců. Zákroky se neobešly bez použití donucovacích prostředků,“ dodal Daněk.

Podle Týdeníku Policie mělo být po zápase zajištěno až 100 českých fanoušků.

Na Vinohradech měli policisté zajistit až 100 českých fanoušků.

V centru Prahy museli zasahovat také záchranáři.

„U Staroměstského náměstí jsme ošetřili dva muže ve věku 25 a 30 let, které jsme následně převezli na chirurgii do nemocnice na Karlově náměstí,“ uvedl tiskový mluvčí pražských záchranářů Ondřej Franěk.

Na místo byla přivolána i sanitka.

Co se týče boje na fotbalovém pažitu, ten se bezpochyby lépe vydařil výběru kouče Jaroslava Šilhavého. 

Český tým nad favorizovanou Anglií zvítězil 2:1, rozhodující branku vstřelil těsně před koncem utkání novic v reprezentaci Zdeněk Ondrášek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:22 neděle 9. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 47
  • 46
  • 44
  • 43
  • 41