Nejšťastnější sparťan dneška? Stramaccioni! Užívá si Prahu, Křetínský ho stále platí

Další prohra, další ostuda. Fotbalová Sparta se zmítá v obří herní krizi. V posledním zápase na domácí půdě nestačila na Teplice a prohrála 0:1. Severočeši získali na Letné tři body naposledy před osmi lety. Stadionem zněl ohlušující pískot extrémně nespokojených fandů nejslavnějšího českého klubu. „Ščasný ven,“ skandovali lidé na tribunách směrem k současnému sparťanskému kouči. I přesto, v jaké situaci se Sparta nachází, existuje jeden sparťan, který je v současné době vyloženě šťastný člověk a jeho tvář musí zdobit úsměv od ucha k uchu. Kdo to je? No přece bývalý trenér Andrea Stramaccioni!

Stramaccioni přišel do Sparty s velkou pompou v létě roku 2017. Měl být tím, kdo zahájí projekt jakési internacionalizace klubu. Místo toho se ale stal „sparťanským hrobařem“.

Do nejúspěšnějšího českého klubu všech dob natahal nespočet předražených cizinců. Velká část z nich v české lize naprosto vyhořela a v klubu už nepůsobí. Stramaccionimu se povedlo za jeden rok utratit na české poměry nepředstavitelné peníze za naprosto příšerné posily a ze Sparty se tak nestal postrach soupeřů, ale spíše terč posměchu fandů ostatních celků.

I přestože vedení Sparty prohlašovalo, že Stramaccioni dostane prostor a že má stále důvěru, tak letos v březnu italský kouč dostal padáka. Nahradil ho Hapal. Ten už v klubu ale také není, po prvním velkém nezdaru vystřídal ho muž, který ho do Sparty přivedl – sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. A ani ten Spartu nedokázal spasit. 

Klub je v současné době na pátém místě a na konkurenční Slavii ztrácí propastných patnáct bodů. Titul je s největší pravděpodobností opět v nedohlednu.

Sparta zcela jistě zažívá nejhorší období v novodobé historii. Trenérský štáb, zdá se, neví, jak z krize ven. Hráči působí na hřišti naprosto bezradně. Fanoušci Sparty dostávají jednu ránu za druhou. 

I přesto ale najdeme jednoho zaměstnance tohoto klubu, který má důvod být štěstím bez sebe. A tím šťastlivcem je již zmíněný stratég Andrea Stramaccioni.

Zaprvé se může pyšnit tím, že během jeho panování na tom byla Sparta po osmnácti odehraných kolech o bod lépe, než jsou na tom Letenští teď pod taktovkou Zdeňka Ščasného.

A druhý důvod? Stramaccioni si užívá ten nejluxusnější možný pobyt v Praze se svou krásnou manželkou Dalilou.

Smlouvu má totiž elegantní Ital oficiálně do konce června příštího roku. 

Když skončil, tak jeho podmínkou bylo, že mu bude vyplacena celá smlouva. Jeho roční gáže je údajně čtyřicet milionů korun, což dělá více než tři miliony měsíčně. 

A za tyto peníze si (soudě podle Instagramu) Stramaccioni užívá se svou rodinkou luxusní dovolené po celém světě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sunny day  ✨

Příspěvek sdílený Dalila Stramaccioni (@dalila_strama),

Tohle je zaručeně ten nejšťastnější sparťan dneška! A dobrou náladu mu jistě nezkazí fakt, že si posledním angažmá dost pošramotil reputaci a je už tři čtvrtě roku oficiálně bez práce. Renta od majitele Sparty Daniela Křetínského mu ještě nějakou dobu vystačí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:18 úterý 9. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 20
  • 16
  • 12
  • 10
  • 8