Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Italovy perly jsou zpět! Stramaccioni po další ztrátě Sparty: Jsem spokojený!

    Minulý půlrok si spousta fotbalových fanoušků přímo zamilovala pozápasové rozhovory se sparťanským koučem Andreou Stramaccionim. Italský trenér v nich totiž často působí vyloženě komicky. Například je u něj zvykem chválit svůj tým, i přestože jeho svěřenci nepodali ani průměrný výkon. Během zimní přestávky se jistě mnoho lidí obávalo, že se Stramaccioni změní a rozhovory s ním už nebudou tak zábavné. Po zápase Sparty na Slovácku můžeme konstatovat, že k žádné změně nedošlo. Zdá se, že rodák z Říma a jeho „perly“ nás budou bavit ještě dlouho!

    Sparta v prvním jarním kole přivítala na Letné Liberec. Ten porazila 2:0, obě branky navíc vstřelily zvučné zimní posily Kanga a Stanciu. Někteří věřili, že se blýská na dobré časy. Jenže výhra to byla dost „upocená“. Chvílemi outsider z Liberce Spartě dokonce nebezpečně zatápěl a vypadalo to, že by se mohl dočkat i vyrovnání.

    Po vydřené domácí výhře vyjela Sparta, která má papírově pravděpodobně „nejnabušenější“ soupisku v lize, na Moravu, kde ji čekalo Slovácko, které bojuje o udržení v lize. A byl to typický zápas Sparty na venkovním hřišti.

    První půle nebyla ze strany Sparty špatná a chvíli po změně stran šli svěřenci kouče Stramaccioniho do vedení, když se trefil mladík Drchal. Jenže od té doby se tým, který v zimě vyhlásil, že jeho cílem je druhé místo, zbaběle stáhl a bránil proti slabému soupeři jednogólové vedení.

    Domácí Slovácko toho využilo, Spartu zatlačilo a nakonec vybojovalo zaslouženou remízu 1:1. A mohlo to skončit ještě hůře, svěřenci trenéra Korduly se sápali i po třech bodech!

    Další ztráta, další problémy. Kouč Stramaccioni ale již po několikátém nepovedeném zápase v sezoně nešetřil chválou.

    „Jsem spokojený s tím, jak hrála naše záloha, ukázala dost kreativity,“ řekl například pro server iDNES.cz italský kouč, který už dlouhé měsíce čelí časté kritice ze strany sparťanských fanoušků.

    Stramaccioni po další ztrátě působil spokojeně.

    Pravda ale je, že právě záložní formace se v druhém poločase naprosto vytratila. Například téměř stomilionový Stanciu byl poslední půlhodinu prakticky nulový, dolů šel i jeho parťák Kanga.

    Stramaccioni byl ale nejspíše spokojen, a to i navzdory tomu, že v druhém poločase bylo podceňované Slovácko místy i výrazně aktivnějším týmem a hvězdami nadupaný tým lidově řečeno „mlelo“.

    „Hráli jsme dobře do stavu 1:0, ovládali jsme hru, měli jsme šance, Zahustel trefil břevno,“ chválil dále své svěřence Ital, který je jednoznačně nejlépe placeným trenérem v lize.

    Stramaccioni je prostě šprýmař. Chválí svůj tým i po bídném výkonu.

    Pro mnoho lidí Stramaccioni vypustil velmi vtipnou hlášku, když po zápase sdělil, v čem se jeho tým ještě musí zlepšit. „Je potřeba, abychom dokázali mnohem lépe reagovat na to, když se soupeř zlepší. Máme na to dost zkušené hráče.“

    Ano, v tom má italský lodivod pravdu. Sparta má natolik zkušené družstvo, aby si dokázala pohlídat hubenou výhru 1:0 nad jedním z nejslabších týmů ligy. Nemá ale letenský velkoklub tak silný mančaft, aby k situacím, kdy ho přehrává mnohdy zoufale hrající Slovácko, vůbec nedocházelo? 

    Možná že to je ta věc, na které by měl Stramaccioni pracovat.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:27 úterý 26. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      25
    • Trapas
      10
    • Cože
      8
    • Sladký
      8
    • Super
      7
    • Tvl
      7