Vízek: Ital ve Spartě? To bude průšvih jak Brno, Křetínského peněženka už pláče!

Daniela Křetínského čeští trenéři přestali bavit, tak se rozhodl ukázat na elegána z Itálie. Andrea Stramaccioni, jednačtyřicetiletý taktik z Říma, má pozvednout historicky nejúspěšnější český klub. Veřejnost tento krok spíše nechápe, jasný vzkaz pro skvadru z Letné má známý fotbalový glosátor Ladislav Vízek!

Vedení Sparty se rozhodlo k razantnímu řešení. Horkokrevného, ale zkušeného trenéra Petra Radu nahradil Ital Andrea Stramaccioni, který zatím čeká na výraznější úspěch v kariéře.

I přestože bývalý reprezentační kouč Rada Spartu lehce pozvedl, tak od majitele Daniela Křetínského šanci v příští sezoně nedostane. Andrea Stramaccioni, který se stává novým šéfem letenské lavičky, je podle informací Deníku Sport jednoznačně nejlépe placeným trenérem v lize.

Italská média dokonce spekulují o tom, že celý realizační tým má pobírat více než 50 milionů ročně! S krokem sparťanského vedení silně nesouhlasí Ladislav Vízek, bývalý fotbalista pražské Dukly.

„Zatím jsem se nesetkal s jediným člověkem, který by toho Itala podržel. Vždyť ten kluk všude kde byl, tak ho vyhodili,“ nechápe krok Sparty Ladislav Vízek, podle kterého může být velkým problémem jazyková bariéra.

Proč ale Sparta ukázala na trenéra, který doposud nikde neslavil žádné velké úspěchy a navíc jeho finanční nároky jsou naprosto mimo český fotbal?

Nový kouč pražské Sparty Andrea Stramaccioni je jednoznačně nejlépe placeným trenérem v lize.

„Toužili po tom vzít nějakého bombarďáka! Asi je i upoutal tím, že je tak drahý. Bude to stát Spartu velké peníze a mám pocit, že úspěch slavit nebudou.“

„Myslím, že to bude průšvih podobný, jako byl kdysi Alex Pastoor ve Slavii,“ připomněl nepovedené angažmá nizozemského kouče Vízek.

Bývalý československý reprezentant si také myslí, že italského kouče budou hodně těžko přijímat hráči, kteří už si zvykli na přísného kouče Petra Radu.

Ladislav Vízek sparťanskou sázku na italského trenéra vůbec nechápe.

„Myslím, že ti hráči ho tam moc nechtějí. Petr oproti němu tu kabinu už znal a měl jasno o tom, jakou bude mít sestavu a koho bude chtít v létě přivést. Myslím, že si Sparta měla Petra Radu nechat a nepřivádět trenéra z ciziny, který bude půl roku poznávat kabinu.“

Sparta má za sebou prachbídnou sezonu plnou nepovedených změn. Sezonu začal kouč Zdeněk Ščasný, kterého vystřídal po nepovedeném derby se Slavií mladík David Holoubek.

Podle Vízka by bylo lepším řešením, kdyby Spartu dál vedl zkušený Petr Rada.

Tomu se i přes slibný úvod nepovedlo ukočírovat hvězdný tým v tandemu s Tomášem Požárem, a tak v závěru sezony šéfoval lavičce matador Petr Rada. Teď se Sparta rozhodla vydat na italskou cestu, která nemusí skončit úspěchem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:31 úterý 3. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 17
  • 13
  • 13
  • 9
  • 6