Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sparťan Čermák si havárkou pořádně zavařil. 5 věcí, o co kapitán „lvíčat“ přijde

    Aleš Čermák prý před jízdou požil alkohol, v krvi měl údajně 1,5 promile. | foto: Profimedia.cz

    Fotbalový talent pražské Sparty může být rád, že žije, ale jeho kariéra míří strmě z kopce. Aleš Čermák (22) pod vlivem alkoholu havaroval po posledním ligovém zápase a za záchranu života vděčí pohotovým hasičům, kteří ho z hořícího auta vytáhli. Autonehoda bude mít velký vliv na jeho slibně se rozvíjející kariéru, zde je pět důvodů.

    Nechybělo moc a na Spartě už pochovávali talentovaného záložníka Aleše Čermáka. Dvaadvacetiletý fotbalista nejspíše zapíjel neúspěšnou sezonu letenského mančaftu, historicky nejúspěšnější český tým skončil až na třetí příčce.

    Po několika drincích si mladý sportovec sedl za volant a málem přišel o život. Poblíž Horoměřic u Prahy nezvládl řízení a narazil do stromu. Z hořícího auta ho vytáhli hasiči a Aleš Čermák měl velké štěstí, že vyvázl „jen“ se třemi zlomenými žebry. Přinášíme vám pět věcí, o které Aleš Čermák kvůli vážné autonehodě přijde.

    1. Malé EURO

    Aleš Čermák měl být jednou z hlavních hvězd fotbalové reprezentace do 21 let na blížícím se mistrovství Evropy, kterému se přezdívá malé EURO.

    Aleš Čermák měl být tahounem „lvíčat“, na EURO ale nepojede.

    Kouč Vítězslav Lavička mu dokonce věřil natolik, že Čermákovu levou paži zdobila kapitánská páska. Kvůli vážné autonehodě se bude sparťanský špílmachr věnovat rekonvalescenci a u televize bude držet palce svým kolegům.

    2. Pozice ve Spartě

    Na Letné (pokud tam Čermák zůstane) to bude mít teď dvaadvacetiletý talent velmi těžké. Do historicky nejúspěšnějšího klubu v zemi totiž zamířil italský kouč Andrea Stramaccioni, který hodlá nastartovat novou éru.

    V létě bude novopečený sparťanský trenér stavět nový tým a rozhodně nebude čekat na to, až se uzdraví Aleš Čermák, který se na seznam zraněných dostal kvůli své vlastní hlouposti.

    Nový kouč Andrea Stramaccioni hodlá na Letnou přivést posily z ciziny. Je to pro Čermáka konečná?

    Navíc se také spekuluje o tom, že jednačtyřicetiletý stratég plánuje do Sparty přivést několik hráčů z italské Serie A. Budoucnost mladého středopolaře na Letné tedy nevypadá příliš růžově.

    3. O dobrou pověst

    Doteď byl Aleš Čermák brán jako velký talent české kopané a výhledově se s ním počítalo jako s oporou reprezentačního „áčka“.

    Kvůli vážné autonehodě, za kterou si hráč Sparty mohl sám, se rázem stává nepřítelem fanoušků. Z talentovaného hráče, kterého by v týmu chtěl mít snad každý trenér v české nejvyšší soutěži, je flamendr a problémový hráč.

    Aleš Čermák platil za talentovaného fotbalistu, díky nehodě je z něj ale potížista.

    Někteří odvážlivci na sociálních sítích Aleše Čermáka už srovnávají se seriálovým „Lavim“, kterého v populárním Vyšehradu hraje Jakub Štáfek z Ulice.

    4. O vytoužený přestup

    Na Letné si Čermák přišel poněkud nedoceněný. Ani po odchodu klíčového záložníka Bořka Dočkala do Číny nedostal pořádnou šanci, a tak pošilhával po přestupu ke konkurenci.

    Aleš Čermák údajně měl namířeno do plzeňské Viktorie, ta o něj ale nejspíše ztratí zájem.

    O šikovného fotbalistu podle informací serveru iSport.cz stála jak mistrovská Slavia, tak druhý tým soutěže Viktoria Plzeň. Sám hráč měl preferovat nabídku západočeského klubu, z přestupu tak ale pravděpodobně sejde.

    Proč by někdo kupoval zraněného hráče se značně pošramocenou pověstí?

    5. Respekt tribun

    Na Spartě si fanoušci talentovaného záložníka Aleše Čermáka vážili a přáli si, aby dostával více příležitostí. Po tom, co se v podnapilém stavu málem zabil ve své octavii, nad ním ale mnoho letenských příznivců zlomilo hůl.

    Někteří ho dokonce posílají do Plzně, kde by se setkal se „zlým mužem“ českého fotbalu Davidem Limberským. Zkušený obránce plzeňské Viktorie svými excesy bavil veřejnost natolik, že se jeho problémy promítly i do internetového seriálu Vyšehrad.

    Čermáka už přirovnávají k populární postavě seriálu Vyšehrad.

    Pokud už tedy dostane Aleš Čermák na Letné nebo kdekoliv jinde šanci, tak bude označován jako ten, co zapíjel neúspěch svého týmu a kvůli tomu málem uhořel v plamenech svého vozu.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 1:52 středa 27. září 2017. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      20
    • Cože
      15
    • Trapas
      13
    • Sladký
      13
    • Super
      12
    • Haha
      12