Ostuda Plzně: Boss Šádek poslal Slavii a Spartu do ha*zlu a nazval Pražáky mr*kami

Tak tohle se nepovedlo. Adolf Šádek, generální manažer Viktorie Plzeň, se nechal během mistrovských oslav až příliš unést a vulgárně se navezl do svých konkurentů. „Jděte do ha*zlu,“ prohlásil v euforii směrem ke Spartě a Slavii. To ale zdaleka není vše!

Viktoria Plzeň stvrdila svůj pátý mistrovský titul během osmi sezon sobotní výhrou 2:1 nad Teplicemi. 

Tým, který v létě mnoho lidí podceňovalo, nakonec dokázal opanovat HET ligu a dokonale se tak vysmál papírově silnější Spartě a Slavii, kteří na rozdíl od Západočechů před sezonou mohutně posilovali, a teď jim koukají na záda.

Není tak divu, že v Plzni po zápase propukly bouřlivé oslavy. Těm velel generální manažer klubu Adolf Šádek. V ruce držel větvičku, která dala vzpomenout na jeho předsezonní výrok na adresu Sparty a Slavie: „Jdu s klackem proti dvěma tankům.“

Ke Spartě a Slavii se Šádek vyjádřil i během bujarých oslav. „Ať jdou do ha*zlu. Plzeň je hlavní město České republiky fotbalu, tak to je a tak to bude!“ řekl do mikrofonu.

A to nebylo vše. Když Plzeňané v čele s Šádkem oslavně projížděli městem na tanku, tak manažer ve vítězné euforii zvolal: „Kde jsou ty mr*ky pražský?“

Plzeňští fotbalisté slavili na tanku. Jejich boss Šádek urážel Spartu a Slavii.

Každý dokáže pochopit, jakou radost a zadostiučinění Šádek zrovna prožíval. Jeho podceňovaná a pro mnoho lidí i přestárlá parta dokázala s výrazným náskokem vybojovat titul a nechala za sebou celky, které se v létě doslova předháněly v tom, kdo přivede do svého mančaftu větší hvězdu. 

Mezitímco Sparta a Slavia zběsile podepisovaly posilu za posilou, tak Plzeň pouze doplnila kádr o prověřené hráče.

Nakonec se ale raduje Plzeň a sluší se říct, že i po právu. Byla prostě nejlepší. Ale velkohubé a vulgární prohlášení Adolfa Šádka je ostudou, která úspěch Viktorie výrazně sráží.

Šádek nejspíše pod vlivem obrovské euforie (a možná že i alkoholu) zapomněl, že nejenom hráči, ale i představitelé klubů by měli dodržovat jakési morální hodnoty a vystupovat na úrovni. 

Nazvat týmy, které jsou v Česku historicky nejlepší, mr*kami, a posílat je do ha*zlu, je projevem toho největšího možného buranství, které nemá obdoby snad ani v pralesní lize.

Po Šádkově vyjádření se tak nelze divit, že z kdysi sympatického klubu, kterému v evropských pohárech drželi palce jak slávisté, tak sparťani, se pomalu, ale jistě stává nejnenáviděnější klub v zemi.

Arogantní Plzni to ale asi zřejmě nevadí. Oni jsou nejlepší a to jim stačí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:13 pondělí 17. září 2018. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 26
  • 10
  • 10
  • 8
  • 7