Namol opilý gólman Svoboda boural a zrušil dvě auta: Jen zázrakem nikoho nezranil

Fotbalové a hokejové hvězdy spíš než na tréninku nebo na hřišti lámou rekordy v hospodách a barech. Dalším z namol opilých výtečníků, které po metru piv nenapadlo nic lepšího než sednout za volant luxusní káry, byl trenér brankářů hokejových Pardubic Adam Svoboda (40). Sešrotoval nejen své volvo, ale i felicii, která je úplně na odpis.

„Projížděli jsme kolem a felicie byla na střeše v poli. Vůbec si nedokážu představit, že bych tam jel o půl hodiny dříve. Stát se to mé rodině a potom ještě zjistit, že viník nehody byl pod vlivem...,“ komentoval bouračku jeden ze svědků.

Řidič škodovky měl velké štěstí. Ránu, která poté, co Svobodovo auto přejelo do protisměru, mířila na jeho přední levé kolo, přežil zřejmě bez fatálních následků.

„Oba řidiči byli převezeni do nemocnice, jeden s povrchovým poraněním krku, druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy,“ řekl k tomu mluvčí záchranky Aleš Malý.

Dynamo Pardubice hříšníka „Ádu“ vyhodilo hned, jak se v pondělí jeho průšvih provalil. „Vedení klubu odvolalo Svobodu z funkce trenéra brankářů A týmu,“ uvedly Pardubice ve svém prohlášení.

„K celé kauze jsme v pondělí v podvečer vydali tiskové prohlášení, tím pro nás tato záležitost končí. V tuto chvíli se jedná o osobní problém Adama Svobody,“ citoval Blesk Jana Hrabala, mluvčího klubu. Sám Svoboda se dosud k nehodě nevyjádřil, i když se ho redaktoři zmíněného deníku snažili telefonicky i osobně kontaktovat.

Svoboda není v Pardubicích zdaleka jediným hříšníkem. Petr Čáslava je vyšetřován policií za řízení pod vlivem drog, kouč Ladislav Lubina pak zase kvůli své chybě zavinil smrt člověka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:24 čtvrtek 16. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 10
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6