Straka radí Hložkovi: Zamávej Spartě! V cizině si z tebe ale na zadek nesednou!

Stále mu je teprve 19 let, na svém kontě má ale už přes 100 ligových zápasů a patří mezi největší hvězdy soutěže. V posledních měsících se ale čím dál tím více mluví a píše o tom, že sparťanský megatalent Adam Hložek stagnuje a měl by se v létě už vydat do zahraničí. Jak se na jeho případný přestup dívá bývalý kouč Sparty František Straka? „Nikde si z něj nesednou na zadek,“ řekl Expresu zkušený trenér, který dal Hložkovi cennou radu.

Fanoušci Sparty jistě věřili, že než Adam Hložek zamíří za velké peníze do zahraničí, dotáhne klub jejich srdce k titulu. To se ale nejspíše už nestane. 

Letos to na mistrovské oslavy na Letné opět nevypadá a podle všeho je velmi reálné, že talentovaný útočník v létě konečně vyslyší volání ze zahraničí.

Na názor jsme se zeptali sparťanské ikony a bývalého trenéra Letenských Františka Straky.

„Pro Adama Hložka je česká liga už malá,“ řekl nám na úvod zkušený kouč, který je v současné době bez angažmá.

Adam Hložek je jednou z hvězd ligy a pravděpodobně brzy zamíří do zahraničí.

Nikde si z něj nesednou na zadek, bude to boj!

Straka věří, že by se Hložek v zahraničí dokázal prosadit. Talentovanému střelci, který má podle renomovaného serveru Transfermarkt hodnotu 19 milionů eur, dal cennou radu.

„Musí se připravit na jednu věc. Ať už půjde kamkoliv, bude tam obrovská konkurence. Nikde si z něj nesednou na zadek. Tam teprve začne tvrdý boj o to, aby se prosadil, protože tam nebude 22 hráčů, ale třeba 35 a každý čeká na svou šanci,“ míní bývalý skvělý obránce, který dlouhé roky kopal v Německu.

Právě německá Bundesliga se podle mnohých expertů jeví jako ideální soutěž pro Hložka. Straka souhlasí, ale zároveň upozorňuje, že vybojovat si místo v týmu bude velmi náročné.

„Já jsem to zažil na vlastní kůži a vím, jaké to je. Adam se na to bude muset připravit, ať půjde kamkoliv. Ten boj bude velice tvrdý,“ dodal na závěr Straka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:03 pondělí 22. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 21
  • 8
  • 8
  • 4
  • 2